Красимир Янков: Корнелия Нинова раздели БСП

2898
Красимир Янков: Корнелия Нинова раздели БСП
Снимка: Архив

"Корнелия Нинова предизвиква разделение в партията и вражда между отделни личности. С математическо мнозинство от 1 глас – 94 гласа на 95, тя се опита да наложи волята си. БСП се тресе от раздори близо година за това кой ще е председател на партията."

Това заяви в ефира на TV1 народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков по повод инициираната от председателя на левицата подписка, която дава право да се взимат решения на неприсъствен пленум само с подпис.

Той припомни, че вече са отпаднали ограничителните карантинни мерки за събиране на хора на масови мероприятия и може да се проведе Национален съвет и вот.

„Вместо това, Нинова оказва натиск да се подписва предложението й. Изборът се отлага във времето“, категоричен беше депутатът от левицата.

Според Красимир Янков, големият проблем на БСП е състоянието, до което е доведена партията от Нинова. Според него БСП не излиза нито с адекватна политическа позиция по въпроси, които са важни за обществото, нито реализира политики, затова и Нинова е удобна на председателския пост на БСП за ГЕРБ.

Красимир Янков: Сривът на доверие в БСП налага промяна в начина, по който функционира и се ръководи партията

"Още в първия ден на извънредното положение с изявление в НС алармирах, че е нужен конкретен кризисен и антикризисен план за всеки сект...

„Властта създаде хаос в различни сектори. Гражданите живеят по-лошо от преди десет години, но им се внушава една загриженост и силна лидерска ръка“, каза Янков. Според него, заради това, че БСП не реализира законодателни мерки, ГЕРБ са започнали да предлагат леви политики и това се прави преди изборите, за да бъдат заблудени избирателите.

Красимир Янков е категоричен, че по-важните за обществото въпроси ръководството на БСП оглушително мълчи, в това число и за комикса на Васил Божков. Властта произвежда всеки ден отвличащи новини, но това ще върши работа до време“.

На въпрос, дали е възможна договорка между властта и Божков, Янков беше категоричен, че това би означавало, че държавата е в разпад.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com