Плевнелиев: Манипулациите подронват авторитета на държавата

28487
Плевнелиев: Манипулациите подронват авторитета на държавата
Снимка: БГНЕС

"Когато с лъжи и манипулации се поставя под въпрос авторитетът на основни институции в държавата, от това неизбежно страда и репутацията на България пред европейските й партньори", заяви Росен Плевнелиев. Според него това е безотговорно и лекомислено, защото "една страна гради своята репутация със столетия и ударите по нея не помагат нито на развитието, нито на европейската й интеграция".

"Много се надявам всички ние да се върнем обратно към отговорната позиция на хора, които милеят за държавата си и всеки един от нас да разбира кое е позволено и кое не е позволено. И когато могат да се сипят лъжи и обвинения срещу държавния глава, абсолютно необосновани, все пак трябва да си даваме сметка какви са резултатите от подобно нещо. Няма как едни хора да обясняват как държавният глава разхожда куфарчета с пари през митниците, когато истината е, че той като един истински нормален човек е превел парите по банков път и е направил една или друга инвестиция по възможно най-правилния европейски и разумен начин. Но това е, за съжаление", каза Плевнелиев.

Плевнелиев внася иск до Конституционния съд заради Пеевски

Най-вероятно през следващата седмица президентът Росен Плевнелиев ще сезира Конституционния съд относно Делян Пеевски. Това потвърдиха ...

Президентът Плевнелиев каза това пред журналисти в Белгия, където присъства на държавното погребение на лидера на ЕНП и бивш белгийски премиер Вилфред Мартенс. По време на церемонията държавният ни глава е разговарял с председателите на Европейския съвет Херман ван Ромпой, на ЕК Жозе Мануел Барозу и с канцлера на Германия Ангела Меркел. Информацията е на БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика