Татяна Дончева: Да видим сеира в НС, за да им дойде акълът на избирателите

33116
Татяна Дончева: Да видим сеира в НС, за да им дойде акълът на избирателите
Снимка: БГНЕС

За една толкова кратка кампания резултатите на „Движение 21” са много добри. Това заяви лидерът на партията Татяна Дончева, след като формацията и успя да прескочи бариерата от 1% и ще получава субсидия.

Щом се намериха 200 души, които влязоха в листите ни при положение, че няма да купуваме гласове и няма лесно и бързо да стигнем до парламента, значи сме си свършили работата. На избори можем да се явим след няколко месеца с много по-голям успех. Искаме обаче този парламент да има колкото се може по-дълъг живот, за да се види несъстоятелността на тези в него. Избирателите са виновни – като си дадеш гласа за някой, който не знае какво да прави с него, значи го губиш и сам си си виновен, категорична беше Дончева пред Нова телевизия.

Реформаторите са арогантни, не може да ни поучават, нарежда Цецка Цачева

Възможна ли е коалиция между ГЕРБ и БСП – според Цецка Цачева ГЕРБ ще води разговори с всички политически сили, но по реда на гол...

Смятам, че този концерт, който сега влезе в парламентът, не е пригоден за законодателна дейност. Те могат да псуват, да крещят, но не и да творят закони. Удоволствието е взаимно, повярвайте ми – от тези, които са ги вкарали и ще ги гледат и обратното, каза Дончева.

В Народното събрание няма опитни политици, които да могат да теглят чертата до определена тема. Бойко Борисов е свикнал да играе сам, но народът му каза „да си гледа работата” с конфигурацията, която предостави. ДПС може да е фактор в сянка – неслучайно Местан даде 300 дни толеранс. Хората на ДПС не са махнати от служебния кабинет – те са си на ключови места в администрацията, смята Дончева. И добави, че „към тази работа” т.е. към правителството може да бъде привлечена и АБВ.

Партньорството между ГЕРБ и ДПС - скрито, ако Борисов го приеме, изисква много ловкост, а той изглежда се съмнява в способностите. ДПС доказа, че може да разтресе всяко такова управление само заради една сделка, която „коалиционният” партньор не приема. Затова и Борисов си направи мостове към „Патриотичния фронт” и АБВ, за да има спасителни пояси. Но това преразпределение му докара главоболие с мнозинството, смята бившият червен депутат. А такива мостове се правят срещу определена подялба на бизнес територии, категорична е Дончева. Смятам, че засега Борисов ще играе със скритата подкрепа на ДПС, на АБВ, от експертна гледна точка, защото Бойко иска да играе за мандат като президент и му трябва що годе стабилно управление до 2016 година. Но човек предполага, а Господ разполага, завърши Дончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика