Замесена ли е кандидатката за екоминистър Силвия Бакърджиева от ИТН в опасни връзки с криминалния свят?

10144
Замесена ли е кандидатката за екоминистър Силвия Бакърджиева от ИТН в опасни връзки с криминалния свят?
Снимка: БГНЕС

"Осъден ли е за грабежи и участие в ОПГ съпругът на Силвия Бакърджиева, кандидат за Министър на околната среда и водите"?

Това пита във Фейсбук Васил Величков, който е IT- специалист и член на “Демократчна България”. В публикацията си той изразява съмненията си и призовава политиците и журналистите да обърнат внимание на случая.

Доц. Наталия Киселова: Човек като Петър Илиев няма място в правителството

"Още през 2015 г. беше ясно, че Петър Илиев е преписвал от книгата ми, но за да не стават скандали... Защото плагиатството се наказва т...

“Бакърджиева има дълга биография в държавната администрация и кратка семейна бизнес-кариера, от която лъсват потенциално опасни семейни врързки. Информацията не е много лесна за проследяване, но с достатъчно внимателно проучване на публични източници се оформя интересна картина, но и възникват още въпроси, които трябва да бъдат изяснени.”, пише той.

Повод за поста му във фейсбук стана негово разследване, което е публикувано в сайта му theredpill.life и статия на сайта lupa.bg със заглавие Има ли мутреса в кабинета на Слави?

В материала на lupa.bg има проучване на Бакърджиева, което касае професионалното и бизнес развитието ѝ. Съответно, разследването стига дотам, че Силвия Здравкова Бакърджиева е имала договорна ипотека за жилище с адрес, който съвпада с адреса на седалището на фирма "Де Юре Авис" ЕООД. На 27.07.2021 г. Силвия Здравкова Бакърджиева прехвърля дяловете си от "Де Юре Авис" ЕООД (ЕИК: 206308900, основана през м. ноември 2020 г.) на Здравко Тенчев Здравков.

Плагиатският скандал с кандидата за МВР министър Петър Илиев – важните детайли

Защо книгата на д-р Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание", който беше спряган първо за премиер, а сега е официално номинаци...

Но ... договорната ипотека на Бакърджиева е заедно с Живомир Бакърджиев, според Търговския и Имотния регистър. Съответно, lupa.bg поставя въпросът дали Живомир Бакърджиев е Живомир Тодоров Бакърджиев, чието име излиза в "Списък на делата в Специализирания наказателен съд, свързани с организирана престъпност (мерки 41 и 42 от Плана за действие за изпълнение на препоръките от Доклада на Европейската комисия)", който е публикуван на сайта на ВКС. Списъкът съдържа подсъдими лица по различни знакови дела. В този списък фигурира и подсъдимо лице на име Живомир Тодоров Бакърджиев (по чл.321, ал.3, т.2, вр. ал.2 от НК; по чл.195, ал.2, вр. чл.195, ал.1, т.3, пр.2, т.4, пр.1, т.9, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК; по чл.339, ал.1, пр.2, алт.4 от НК).

Според публикация във в-к 24 часа от 05.04.2020 г Живомир Тодоров Бакърджиев е осъден ефективно на последна инстанция (ВКС) на 4 години затвор.

По партидата на въпросното дело в Специализирания наказателен съд може да бъде намерена информация за връщане на веществени доказателства, а именно "ДА СЕ ВЪРНАТ НА Ж.Т.Б. с ЕГН: ***, съпругата му Силвия З. Бакърджиева или упълномощено от тях лице телефон Пауър…". Информацията е от Портала за достъп до съдебни дела, твърди lupa.bg.

По-късно излезе информация, цитирана от Нова телевизия, че в случая с Бакърджиев става въпрос за опит за кражба в имот в Свети Влас. Бакърджиева засега не коментира с мотив "личен живот".

Дебрите на Фейсбук: Кандидатът за правосъден министър забъркан в свалка със студентка?

“Кандидат за министър сваля своя студентка. Банална класика, да живее Суверена”. Това е написал режисьорът и фотограф Викто...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...