Следващата китайска космическа мисия ще е пилотирана

9102
Следващата китайска космическа мисия ще е пилотирана

Следващата китайска космическа мисия ще е с трима астронавти, които ще живеят в експерименталния орбитиращ модул, изстрелян миналата година, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Корабът "Шънчжоу-9" ще бъде изстрелян с ракета "Великия поход 2F" от юни до август, съобщи агенция Синхуа. Астронавтите ще скачат кораба с модула "Тянгун-1" с ръчно управление и ще извършат научни експерименти в него. Това ще е четвъртият пилотиран китайски космически полет от 2003 г.

Астрономи откриха извънземен инкубатор на живот

Астрономи откриха извънземен инкубатор на живот. Това е екзопланета от типа "суперЗемя", чиято маса превишава цели 4,5 пъти тежеста на...

Китай извърши първото скачване на два апарата в космоса миналата година с непилотирания "Шънчжоу-8" и модула "Тянгун-1". За тази година Китай е планирал две космически мисии със скачване. Страната планира да завърши обитаемата си космическа станция около 2020 г., но технологично още изостава много от другите космически супер сили САЩ и Русия.

Русия, САЩ и други държави поддържат съвместно 400-тонната Международна космическа станция, в която Китай не участва. САЩ обаче няма да правят изпитания на нова ракета, с която могат да бъдат изведени хора в космоса до 2017 г., а Русия обяви, че пилотираните мисии вече не са приоритет за нея. Китай има планове също за непилотирано кацане на Луната и за спускане на лунен роувър. Учените се надяват да разработят технологии за изпращане на човек на Луната към 2020 г. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com