Румънските сериали завладяват света

32116
Румънските сериали завладяват света
Те вече достойно конкурират латиноамериканските поредици

Румънските сериали са увеличили продажбите си на международния пазар, съобщава сайтът filmneweurope.com. След техните първи продажби в Южна Америка и в САЩ през 2006г., сериалите започват да завладяват и нови територии в Средния Изток и в Западна Африка.

„От 2006г. MediaPro Distribution е продала сериали, направени от MediaPro Entertainment в повече от 85 страни”, казва Анка Трута, генерален мениджър в MediaPro Distribution и специален представител на локалните програми продуцирани от  MediaPro Entertainment.

Сърбия: Турски сериал лансира неоосманизъм и пренаписва историята

Историци в Сърбия смятат, че Турция със сериалите иска да ревизира ролята на Османската империя в историята и да разпространява неоосма...

„Ако до преди седем години съревнованието между румънските и латиноамериканските сериали беше мъчително заради разликата в количеството и качеството заради техния дългогодишен опит, то днес можем да видим балансирана конкуренция между равностойни продукта, направени за един и същ пазар. С риск да прозвучи нескромно, качеството на продукцията, оригиналността на историите, интерпретациите на артистите и местата, избрани за заснемането на сериалите, продуцирани от  MediaPro Entertainment в Румъния, Хърватия и Словакия, са действително превъзхождащи латиноамериканските сериали”, казва Трута и добавя, че като се вземе предвид тяхната заплетеност, те са по-скоро драма сериали, а не класически сапунени сериали.

Някои от заглавията, продавани в Южна Африка и в САЩ, са „Облог с живота”, „В името на честта” и „Циганско сърце”. Румънските поредици „В името на честта”, „Малките ангели” и хърватският „Изборът на Лара” са били продадени в Средния Изток и в Западна Африка.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Милото иска Таня Стоева в леглото

Калин Сърменов призна пред цяла България, че има несбъдната любовна мечта - да види съдия Таня Стоева в обятията на своя герой Милото. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com