Спилбърг прави филм за Мойсей

12208
Спилбърг прави филм за Мойсей
Лентата ще прилича на военна драма и ще наподобява "Смело сърце"

Стивън Спилбърг се е споразумял с компания "Уорнър брадърс" да режисира филма на библейска тематика "Богове и царе", съобщи Deadline.

Лентата, която по-скоро ще прилича на военна драма и ще наподобява "Смело сърце", ще проследи историята на пророка Мойсей от Стария завет. Особено внимание ще бъде отделено на ключовите моменти от живота му. Сред тях са разделянето на Червено море и Десетте Божи заповеди. Сценарият на филма е написан от Майкъл Грийн и Стюарт Хейзълдин. Това не е първата адаптация за големия екран на историята на Мойсей.

Във филма "Десетте Божи заповеди" от 1956 г. в образа на пророка се превъплъти Чарлтън Хестън. През 1995 г. ролята на Мойсей в едноименния филм бе изпълнена от Бен Кингсли.

Първоначално за режисьор на "Богове и царе" е била разглеждана кандидатурата на Дарън Аронофски. Той обаче е отказал предложението, тъй като работи над лента за Ной. Снимките на "Богове и царе" ще започнат през пролетта на 2013 г. Сега Спилбърг работи над лентата "Линкълн". А "Боен кон", създаден под негово ръководството, ще се състезава следващия месец за награди "Оскар", включително в категорията "Най-добър филм".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com