"Войната за розето": Джоли и Пит в нова битка за "Шато Миравал" (СНИМКИ+ВИДЕО)

3939
"Войната за розето": Джоли и Пит в нова битка за "Шато Миравал" (СНИМКИ+ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Vanity Fair публикува разследване на заплетената и скандална битка на Анджелина Джоли и Брад Пит, наречена "Войната за розето". След развода си бившите съпрузи от няколко години са в спор за френското имение с винарна и старинен замък, което някога са купили за щастлив съвместен живот с децата си. То в крайна сметка се оказва най-големият производител на розе в света според различни експертни класации. Неотдавна Пит подаде поредната жалба в съда срещу компанията на руския бизнесмен Юрий Шефлер, на когото Джоли продаде своята част от лозето Chateau Miraval, което отново върна историята в центъра на вниманието.

Още: ТОП 10 филма с Брад Пит, които трябва да гледате

Онзи ден Анджелина Джоли заяви, че Брад Пит се е опитал да й запуши устата за насилието над децата им. Новината дойде малко след изявленията на самия Пит: той обвини бившата си съпруга, че иска да унищожи бизнеса му с розе в "Шато Миравал" от злоба и за отмъщение".

"Не беше толкова отдавна, когато в света нямаше по-известна двойка от Брад Пит и Анджелина Джоли. От момента, в който се срещнаха на снимачната площадка на романтичния екшън "Мистър и мисис Смит" през 2005 г., привличането им беше магнетично, огнено, страстно, запалително, почти лудо. Разводът стана още по-шумен по отношение на страстта. В центъра на всичко това е Миравал. Замислено като дестинация за семейна почивка, имението се е превърнало в търговско предприятие от висок клас, произвеждащо мед, зехтин, линия за грижа за кожата и музика от Miraval Studios. Всичко започва с характерното вино Miraval Côtes de Provence rosé, като през 2021 г. приходите от продажби достигат 50 млн. долара", пише авторът Марк Сийл.

Още: Брат Пит посочи кой е най-красивият мъж в света (ВИДЕО+СНИМКИ)

Всичко започва, когато през пролетта на 2007 г. Анджелина Джоли и Брад Пит решават да се отдадат на почивка далеч от феновете и папараците на Френската ривиера. Те помолили портиера на известния хотел "Cap-Eden-Roc" да им намери имот, който да наемат. В крайна сметка те прекарват "страхотна ваканция" в старинния замък заедно с четирите си деца - дъщеря им Шайло и доведените им деца Мадокс, Захара и Пакс. Почивката се оказала "толкова идилична, че те решили да намерят още по-голям и по-усамотен имот, но вече не под наем, а за да го купят", се казва в историята.

Още: Гуинет Полтроу обяви кой е по-добър в леглото: Брад Пит или Бен Афлек (ВИДЕО)

Те прекарали няколко дни в пътувания от едно място на друго в търсене на това, което по-късно Пит описва като "европейска база за нашето семейство, където децата ни да могат да се движат свободно и да не се влияят от холивудските знаменитости". По онова време актьорите бързат да си купят уютен дом, тъй като Джоли е бременна с близнаци. Скоро двойката купува имението Chateau Miraval в Прованс за 27 млн. долара. Имението се намира на 80 км източно от Екс-ан-Прованс, недалеч от малкото градче Коренс. В допълнение към старинния замък има и лятна вила, а Джоли и Пит стават собственици на земя, включително 60 хектара лозя. Именно в това имение двойката доведе новородените си деца Вивиен и Нокс, които се родиха в крайбрежната педиатрична болница в Ница.

На това място се произвежда вино от векове. Имението, което е собственост на италианско благородническо семейство в продължение на пет поколения, е продадено през 1972 г. на френския джаз музикант Жак Люсие. Той превръща древната водна кула в звукозаписно студио, в което са работили известни музиканти като Стинг и Шаде, а Пинк Флойд записват там своя хитов албум от 1979 г. The Wall.

Превод: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Риана намекна за нов албум: Трябва да е невероятен!

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com