ТОП 10 филма с Брад Пит, които трябва да гледате

38885
ТОП 10 филма с Брад Пит, които трябва да гледате
Снимка: Getty Images/Guliver

Брад Пит е американски актьор и продуцент, известен със своите прекрасни роли, които ще останат във времето. Той е носител на две награди Оскар за филмите „Имало едно време в...Холивуд“ и „12 години робство“, има многобройни номинации и 119 филмови награди. Не остава незабелязан нито талантът му, нито красотата му, като името му присъства често в класации като „50-те най-красиви хора в света“.

Топ 10 най-добри филма с Брад Пит

В класацията Топ 10 ще откроим едни от най-запомнящите се филми, които всеки трябва да гледа.

Fight club/ Боен клуб (1999)

Разказвачът от първо лице (Едуард Нортън) е обикновен човек със скучен живот, който започва да посещава групи за взаимопомощ и подкрепа, защото има нужда да облекчи състоянието си на безсъние. По време на тези срещи се запознава с Марла (Хелена Бонам Картър), която става част от живота му по някакъв начин. По време на една от множеството си командировки, докато пътува в самолета, невзрачният работник се запознава с Тайлър Дърдън (Брад Пит) – мистериозен производител и търговец на сапун с анархистки възгледи, който му дава визитката си. Между двамата се появява силна близост и нелегално създават организация „Боен клуб“. Будисткият постулат: „Само губейки всичко, можем да постигнем истинска свобода“ е в основата на идеята на филма.

„Боен клуб“ има 38 филмови номинации, сред които номинация за Оскар и 11 награди.

Най-добрите филми с Том Круз

Se7en/ Седем (1995)

Двама детективи – единият ветеран, а другият новобранец, се опитват да хванат сериен убиец, който използва седемте смъртни гряха като мотив. Всяко от убийствата наказва жертвите за определен грях, който са извършили.

„Седем“ има 43 филмови номинации, сред които номинация за Оскар и 29 награди.

Snatch/ Гепи (2000)

В сърцето на подземния свят двамата новаци в нелегалните боксови залагания се замесват с местния престъпен бос и боксов организатор и уреждат незаконен мач с голи юмруци. Но всичко се обърква, когато се намесва Мики О’Нийл (Брад Пит) и започва да играе по своите правила. Това е филм наситен с екшън и кражба на диамант, която се проваля по всички възможни начини.

„Гепи“ има 4 филмови награди и 7 номинации.

12 Years a Slave/ 12 години робство (2013)

Филмът разказва за свободен чернокож мъж, който изкарва прехраната си като свири на цигулка, а съпругата му е учителка. Действието се развива през 1840 г., а името му е Соломон Нортъп. Двама бели мъже го отвличат и така се озовава на борда на кораб, който пътува към Ню Орлиънс. Там бива наречен План и продаден в робство на безкрупулен бизнесмен.

Филмът е по действителен случай, спечелил е 3 Оскара, 242 награди и има 337 номинации.

Български филми от 80-те години, които трябва да гледате

Fury/ Ярост (2014)

Сюжетът на филма е фокусиран върху американския командир Уордади, който е изигран от Брад Пит, както и неговият епипаж на танка “Fury”. Те трябва да изпълнят много важна мисия в сърцето на нацистка Германия. Действията се развиват през 1945 година, месец април.

Филмът има 5 филмови награди и 24 номинации.

Troy/ Троя (2004)

Филмът пресъздава разкъзът на Омир за Троянската война, част от древногръцката „Илиада“. Това е една от най-старите войни, които са познати с това, че са започнали заради жена. Принцът на троянския Париж (Орландо Блум) се влюбва в най-красивата жена на древната земя - Хелена (Даяна Крюгер), и я отвлича. Тя е съпругата на гръцкия цар Менелай. Оскърбеният съпруг събират многобройните си войски в една армия, която изпращат на територията на троянците. Гръцките воини се ръководят от Ахил (Брад Пит). Троянците избират за свои командир Хектор. Така започват исторческите сражения между тях.

Филмът има 5 филмови награда и 23 номинации, едната от които за Оскар.

Sleepers/ Слийпърс (1996)

Филмът се разказва за четири момчета израснали в нюйоркски квартал, управляван от ганкстери и свещеници – наречен „Адската кухня“. Те споделят безгрижно детство, докато не си позволяват да нарушат едно основно правило – не извършвай престъпления срещу квартала. Те биват наказани жестоко, а невинността им – безвъзвратно отнета.

Филмът има една филмова награда и пет номинации, едната от които за Оскар.

Кои са най-хитовите филми през следващата година?

Moneyball/ Кешбол (2011)

Филмът е американска спортна драма. Действията се развиват в началото на бейзболния сезон 2002 г., когато Бийн губи за пореден път най-добрите си играчи на пазара. Генералният мениджър на отбора Били Бийн (Брад Пит) е принуден да изгради отново отбора с едва една трета от бюджета на тима. Той залага на нова система и с помощта на млад икономист на име Бранд подлагат бейзиболистите на статистически компютърен анализ, като така загърбват традициите в тези среди и предизвикват негативни реакции.

Филмът има 29 филмови награда и 82 номинации, 6 от които за Оскар

The Curious Case of Benjamin Button/ Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

Действията се развиват през ХХ век, когато се ражда 80-годишният Бенджамин Бътън (Брад Пит). Той започва да расте отзад напред. Ражда се възрастен и с течение на времето става все по-млад. Това му създава сериозни затруднения, когато се влюбва в 30-годишната Дейзи (Кейт Бланшет).

Филмът има 3 Оскъра, 83 филмови награда и 160 номинации.

Meet Joe Black/ Да срещнеш Джо Блек (1998)

„Да срещнеш Джо Блек“ е американски романтичен фентъзи филм. Брад Пит е в ролята на Смъртта, който иска да постои малко сред живите. Среща и се влюбва в красивата Сюзън, която променя всичко. Баща й е богатият медиен магнат Уилям Париш (Хопкинс), който до този момент води спокоен живот. Джо Блек му обещава да не го взима все още със себе си, но променя света му изцяло.

Филмът има 3 филмови награди и 6 номинации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com