"Атака" иска по-хубава питейната вода в Шумен, Варна и Търговище

25372
"Атака" иска по-хубава питейната вода в Шумен, Варна и Търговище
Снимка: Thinkstock

Депутатът от "Атака" от избирателен район Търговище Николай Александров повдигна въпроса в НС за проблемите с ВиК дружествата с преобладаващо държавно участие в Шумен, Варна и Търговище.

По думите му в морската столица няма вода по няколко часа, а каналите връщат вода, когато вали.

Атака алармира: Водата в Търговище не става за пиене

Националистът настоя да се подобри качеството на услугата от страна на ВиК-Търговище. Депутатът от АТАКА Николай Александров повдигна ...

По време на извънредния парламентарния контрол във вторник Александров попита регионалния министър Лиляна Павлова: „Кога ще бъде преустановена порочната практика на декапитализация на дружествата и кога ще се осъществят редица неотложни инвестиции в тяхната мрежа, което да подобри качеството на питейната вода?“

Министър Павлова заяви, че в сектора трябват реформи и инвестиции, като за тази цел се прави преглед на активите на всяко едно дружество, за да може управлението им да се даде на ВиК–операторите, които са с ясни ангажименти и инвестиции. До 2020 г. се отпускат 2,5 млрд. лв. средства по оперативна програма „Околна среда”, в това число и за ВиК дружествата, но те трябва да имат инвестиционна програма.

Александров изрази убеденост, че ВиК дружествата в Шумен, Търговище и Варна не трябва да чакат до 2020 г. за финансиране, за да могат жителите на въпросните райони да пият чиста вода. Той израни надежда, че тези общини ще могат да се сдобият с пречиствателни станции и станции за отпадни води. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен