40 т боклук извозиха от Роженските ливади

7975
40 т боклук извозиха от Роженските ливади
Снимка: Actualno.com

оженските ливади вече са съвсем чисти, дори салфетка не може да се види там. 600 дка площ, върху която бяха разположени шатри, сцени, сергии и скари, са почистени, извозени са над 40 тона боклуци, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

4500 кв. м. беше застроената площ, шатрите бяха 83, а ресторантите - 10. В порядъка на аритметиката, може да се спомене, че в продължение на три дни посетителите - около 350 000, са изяли 40 000 кебапчета и кюфтета, 44 000 хлебчета и са изпили 100 000 бири. Продадени са 220 български трикольори, а по скатовете, определени за паркинги, е имало 10 000 автомобила.

Награждаването на лауреатите от Рожен се провали, участниците си тръгнали рано

Церемония по награждаването на лауреатите от Националния фолклорен конкурс "Рожен" се провали, пише Дарик нюз. Причината за отпадането ...

Най-голямата слабост на тридневния национален събор беше достъпът до него - задръстванията стигнаха до 10 км. Ако събитието стане ежегодно, каквато амбиция имат организаторите, подкрепени и от община Смолян, ще бъде изграден обходен път през Левочево, който ще облекчи трафика.

Мнозина, дошли за събора от различни краища на страната, са съчетали престоя си с посещение на туристически забележителности в Родопите. Съборът бе отразяван от около сто български и чуждестранни медии. Хубавото е, че седмица след незапомнено масовата проява на Роженските ливади, те пак са върнати в естествен вид в лоното на природата. Преди години се случваше останки от сергии и боклуци да се веят шест месеца след приключването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян