X
 
 

485 потребители в Чепеларе ще получават топъл обяд от 3 декември

630 0
photo of 485 потребители в Чепеларе ще получават топъл обяд от 3 декември
Снимка: Община Чепеларе
От 3 декември 2018 година 485 потребители на територията на Община Чепеларе ще получават топъл обяд

Кметът на Община Чепеларе г-жа Славка Чакърова и г-жа Веска Димитрова – Директор на дирекция ФСД в Община Чепеларе подписаха допълнително споразумение № 8 към договор по проект „Осигуряване на топъл обяд – Чепеларе“.

Подписаният договор BG05FMOP001-3.002-0007-C07 „Осигуряване на топъл обяд – Чепеларе“ от 18.07.2016 година е финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), операция тип 3 –BG05FMOP001-3.002 „Осигуряване на топъл обяд – 2016-2020”.

Зам.-министър Ирена Георгиева в Чепеларе: Отмина едно успешно лято, надяваме се и на добър зимен сезон

Отмина едно успешно лято и ни предстои, надявам се, много добър зимен сезон. С всяка изминала година България потвърждава имиджа си на ...

С подписването на анекса се допълва и надгражда обхвата на действащата Обществена трапезария –Чепеларе, финансирана от МТСП Фонд-СЗ, като с това се осигурява достъпа на по-голям брой хора в неравностойно положение до социалната услуга:

1.Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от ППЗСП

2. Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната ДСП

3.Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност.

Красимир Вълчев: Ще защитим всяко училище, без значение колко са учениците в него

Ще защитим всяко училище без значение колко ученици учат в него, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Златогра...

4. Скитащи и бездомни деца и лица.

5. Лица от уязвими групи - граждани на трети страни, по смисъла на § 1., т.17 от Допълнителни разпоредби от Закона за убежището и бежанците.

Проектът ще обхване 485 потребители от всички населени мести на територията на Община Чепеларе, които ще получават топъл обяд за период от 13 месеца /267 работни дни/ считано от 3 декември 2018 година.

Потребителите, които ще ползват услугата са одобрени от Дирекция „Социално подпомагане“ – Смолян, след подадени от тях заявления.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Самоук художник от Айтос реди пета самос...

Иван Петров не е учил живопис, но рисува от малък. Това му дава вътрешно чувство за свобода и удоволетворение. Днес, той е зрял мъж на ...

missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 15-16 декември

Овен Празничната еуфория и цялата тази приповдигнатост ви идват твърде много. Вие умеете да контролирате емоциите си и се чудите защо...

Последно в Актуално