5 детски градини в Смолян ще бъдат ремонтирани през лятото

11558
5 детски градини в Смолян ще бъдат ремонтирани през лятото
Снимка: БГНЕС

В пет детски градини в Смолян ще се извършват ремонти през лятото. Това каза Венера Аръчкова – главен финансист на община Смолян.

Тя припомни, че от 2012 г. детските градини са към общината като звено. Направен е обход от представители на дирекциите „Общинска собственост” и „Образование”, съвместно със секретаря на общината и е определено за всяка детска градина какво е крайно необходимо да бъде възстановено.

София, Варна, Смолян и Търговище с най-добри оценки на матурите за 7 клас

Близо 57 хиляди или 95% от седмокласниците са се явили на Държавното външно оценяване, като с две точки е повишена и скалата за полу...

На две детски градини ще бъдат направени ремонти на покриви, а на другите три ще се ремонтират парните инсталации, посочи Аръчкова, цитирана от Фокус. За покрива на едната детска градина са предвидени около 10 000 лв., защото там ще се сменят керемидите, а част от него в момента е покрита с найлон. Улуците също трябва да бъдат подменени. В другата детска градина ремонтът на порива е по-малък, като предвидената сума е около 4500 лв.

Аръчкова посочи, че при ремонтите на парните инсталации ще има подмяна на тръби и сумите там варират от 400 до 600 лв. Предстои и освежаване на някои помещения в детските заведения, както и подмяна на брави, ремонт на легла и други, но това са текущи ремонти и се извършват във времето, през което децата няма да бъдат в детските градини, уточни Аръчкова и добави, че до септември ремонтите ще бъдат приключени и авариите – отстранени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян