Държавата дава на община Рудозем шест имота

2821
Държавата дава на община Рудозем шест имота
Снимка: БГНЕС

Правителството прехвърли безвъзмездно на община Рудозем шест имота с обща площ над 36 дка и с построени върху тях сгради, информират от пресслужбата на Министерския съвет.

Терените се намират в с. Чепинци и в землищата на селата Пловдивци и Мочуре. Намеренията на местната власт са с тях да подпомогне евентуални инвестиционни намерения в сферата на туризма, както и изграждането на производствени бази.

София е европейската столица с най-евтини имоти

Европейската столица с най-евтини жилища е София. Това съобщава френската телевизия BFMTV, позовавайки се на сравнение на цените, напра...

С друго решение от публична в частна държавна собственост беше променен статутът на имот, управляван от Националната компания „Железопътна инфраструктура“.

Това е терен от 257 кв. м с построена в него сграда от 11 кв. м. Имотът не се ползва от НКЖИ и правителственото решение ще позволи извършването на разпоредителна сделка, която да донесе допълнителни приходи за компанията.

Поради отпаднала необходимост кабинетът отне от Министерството на регионалното развитие и благоустройството правото на управление върху част от имот – публична държавна собственост, който преминава към областния управител на Плевен.

Помещението от 15 кв. м се намира в административната сграда на площад „Възраждане“ №1 в града и досега е ползвано от служителите в Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие“.

Сделките с имоти в България ще надхвърлят 225 000 до края на годината

Очакванията са, че тази година вероятно ще бъде рекордьор по брой на сделките през последните може би 7-8 години, вероятно цифрата ще н...

По същите причини от НАП беше отнето правото на управление върху имот на ул. „Кавала” №1а във Варна, статутът му беше променен в частна държавна собственост и теренът от 310 кв. м заедно с построената в него сграда от 186 кв. м премина към областния управител.

Правителството възложи на Националната агенция за приходите да осъществи съответните правни и фактически действия и да продаде по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс имущество, отнето в полза на държавата по девет случая. Поради отказ на община Тетевен да упражни предоставеното й право на управление върху имот в района на с. Васильово, се правят промени и в РМС 530/2015 г. и се възлага на НАП да извърши продажбата му.

С друго решение в полза на „Енкон Свобода“ ЕООД беше учреден безсрочен сервитут върху поземлени имоти в горски територии в землището на с. Дъбовик, община Генерал Тошево.

Имотите са с площ 178 кв. м и ще бъдат ползвани за изграждане и обслужване на подземни електрически кабели. За учредяването на сервитута дружеството ще заплати съответните нормативно определени такси и режийни разноски.

Собственици на имоти в Русе отново протестираха

Собственици на ипотекирани имоти от Русе излязоха днес на протест. Хората сложиха ленти и ограничиха достъпа до входовете на блока, за ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян