X
 
 

EVN иска сътрудничество с механотехникума в Смолян

479 0
photo of EVN иска сътрудничество с механотехникума в Смолян
Снимка: Actualno.com
Електроенергийното дружество EVN България иска сътрудничество с бившия механотехникум в Смолян, сега Професионална гимназия по техники и технологии. Желанието на компанията е за прилагане на дуално обучение. Пред областния управител на Смолян Недялко Славов председателят на УС на EVN Робърт Дик, зам.-председателят Калина Трифонова и Константин Величков – член на ръководството на EVN, заявили готовността си за реализирането на тази практика в Смолян и в други градове на страната.

Инвестиционната и ремонтна програма за 2017 година на EVN България в област Смолян е на стойност от 5.2 млн. лв., което възлиза приблизително на 100% изпълнение на планираните инвестиции, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Поправката за инвазивна кардиология в Смолян мина и пред НС

След като успя да убеди бюджетната комисия председателят на здравната комисия д-р Даниела Дариткова прокара в Народното събрание оконча...

Вследствие на обновената електропреносна мрежа и монтирането на електромери с дистанционно отчитане, технологичните разходи през 2017 година са намалели до 8,2%.

От дружеството декларирали готовност за предстоящия зимен сезон, като уверили, че са направени инспекции на всички съоръжения, осигурени са необходимите просеки за достъп и бързо реагиране при възникване на аварии.

Специалното оборудване и автомобилният парк за нуждите на дружеството са подготвени за зимни условия, осигурени са и дизелови генератори.

10% ръст в ранните записвания на Пампорово

Като особено привлекателна се очертава този сезон дестинацията Пампорово-Мечи чал. Това се вижда по записванията. Отчита се с около 10%...

Представена била концепцията на EVN за кабелиране на въздушни електропроводи на територията на област Смолян като мярка за намаляване на аварийността.

Представителите на дружеството уверили областния управител, че работят за развитие на свободния пазар на електроенергия в България, което ще доведе до значителна оптимизация на потреблението, конкуренция между регулаторите и либерализиране на пазара.

Според тях забавянето на този процес се дължи на липсата на функциониращ пазар за покупки на енергия и по-ниски регулярни цени за бизнеса от 01.07.2017 година при възходящ темп на цените на свободен пазар.

От EVN са готови за по-ранен старт на отоплителния сезон

EVN Топлофикация е в готовност да стартира топлоснабдяването по-рано при желание на отделни клиенти. Условията за цялостен старт на сез...

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.