X
 
 

Местна фирма ще ремонтира стария стадион в Смолян

7644 0
Местна фирма ще ремонтира стария стадион в Смолян
Снимка: Анита Чолакова
Местната фирма "Артстрой“ ООД е избрана да ремонтира стария стадион в Смолян, става ясно от обявление в сайта на общината.  

Тя ще изпълни инженеринговата поръчка като първо направи проект, а след одобрението му ще започне и самата реконструкция. Цената, срещу която ще стане това, е 856 000 лева без ДДС (1 027 200 лв. с ДДС).

Виртуална лаборатория по природни науки откриха в смолянско училище

Виртуална лаборатория по природни науки беше открита в ОУ „Иван Вазов“ – Смолян. Стартът й бе даден по случай патронн...

Сред планираните дейности е проектиране и ремонт на лекоатлетическа писта, подмяна на асфалтовата настилка на подхода към трибуните, изграждане на подпорни стени за укрепване на ската, трибуните и подходите към тях, изпълнение на нови трибуни, ремонт на тротоарни настилки, отводняване, осветление, електро и видеонаблюдение.

През годините на стадион „Смолян“ е правен частичен ремонт, обхващащ подмяна на тревната настилка и разчертаване.

Съществуващата в момента лекоатлетическа писта е в много лошо експлоатационно състояние. Липсват трибуни, както и седалки за посетителите. Подходите към трибуните са с компрометирана асфалтова настилка вследствие на износване на горния й пласт.

На места има пропаднали участъци от настилката вследствие на подпочвени и дъждовни води от ската.

Пътни знаци за 9 области ще осигурява фирма от Смолян

Фирма от Смолян ще произвежда и доставя пътни знаци на девет области в страната. Двете поръчки, които „Микони“ ООД спечели,...

Съществуващата подпорна стена за укрепване на трибуните е от каменна зидария и е компрометирана в по-голямата й част.

Връзката между сградата и стадиона се осъществява с тротоар, който е в незадоволително състояние и не отговаря на изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания.

При посещението си в Смолян преди около два месеца министърът на спорта Красен Кралев пое ангажимента да подпомогне намерението на местната управа да подмени и настилката на стадион „Смолян“ с изкуствена трева. За нея са нужни 300 000 лева.

„Фирмата първо трябва да изработи проект, а след това да се заеме със строително-монтажните работи. Смятам, че до края на лятото стадионът ще е напълно готов“, заяви зам.-кметът Марин Захариев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители