X
 
 
 

Община Чепеларе с участие на семинар за енергийна ефективност в Осло

941 0
photo of Община Чепеларе с участие на семинар за енергийна ефективност в Осло
Снимка: Община Чепеларе
Кметът на община Чепеларе г-жа Славка Чакърова, заедно с представители на други български общини и една областна администрация, както и представители на Министерство на енергетиката, взеха участие в семинар и работни срещи за установяване на контакти и за споделяне на ноу-хау, професионален опит, постижения и търсене на партньори в областта на енергийната ефективност по програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия".

Семинарът беше официално открит от посланика на Република България в Норвегия - г-жа Румяна Митрева, която подчерта водещата роля на Норвегия в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници. С „Добре дошли вкъщи“ бяха приветствани всички присъстващи от изпълнителния директор на "Oslo International Hub" г-н Йорн Лейн Матисен. Той подчерта значимостта на събитието и отбеляза, че критичен фактор за успех ще са контактите, които ще се установят в рамките на тези два дни, за бъдещи партньорства при изпълнението на проекти.

Чепеларе с участие на XIV международно туристическо изложение в Смолян

  Форумът бе открит на 19.10.2017 г. във фоайето на РДТ „Николай Хайтов“ – гр. Смолян, който е под патронажа на...

По време на семинара се представиха възможностите за използване на геотермална енергия (за отопление и охлаждане в сгради), изпилването на енергията от морските вълни за производство на електроенергия, беше представена концепция за "умен град" и примери за енергийно ефективно улично осветление и управление на уличното осветление, с цел постигане на максимални спестявания на енергия, различни възможности за подобряване на енергийната ефективност в сгради за постигане на клас А и прилагане на пилотни проекти в сгради с почти нулево потребление, бяха представени и няколко проекта и възможности за енергийно ефективни сгради и реконструкция на съществуващи.

Бяха посетени две сгради, сред които старо училище, което е изцяло реконструирано и модернизирано по последни стандарти, покриващи всички изисквания за постигане на клас А енергийна ефективност, както и реконструирана детска градина.

Събитието се проведе на 18 и 19 октомври 2017 г. в Осло международен хъб, гр. Осло, Норвегия със съвместната организация на Фондация "Визия и наука за технологичен растеж", България и "Oslo International Hub", Норвегия. Събитието се финансира по линия на програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия", Фонд за двустранни отношения, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Община Чепеларе изгражда партньорство с Норвегия за енергийна ефективност

  На 18 и 19 октомври 2017 г. представители на общината ще участват в семинар и срещи за обмяна на опит и добри практики и постиж...

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.