X
 
 

Община Чепеларе с участие на семинар за енергийна ефективност в Осло

976 0
photo of Община Чепеларе с участие на семинар за енергийна ефективност в Осло
Снимка: Община Чепеларе
Кметът на община Чепеларе г-жа Славка Чакърова, заедно с представители на други български общини и една областна администрация, както и представители на Министерство на енергетиката, взеха участие в семинар и работни срещи за установяване на контакти и за споделяне на ноу-хау, професионален опит, постижения и търсене на партньори в областта на енергийната ефективност по програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия".

Семинарът беше официално открит от посланика на Република България в Норвегия - г-жа Румяна Митрева, която подчерта водещата роля на Норвегия в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници. С „Добре дошли вкъщи“ бяха приветствани всички присъстващи от изпълнителния директор на "Oslo International Hub" г-н Йорн Лейн Матисен. Той подчерта значимостта на събитието и отбеляза, че критичен фактор за успех ще са контактите, които ще се установят в рамките на тези два дни, за бъдещи партньорства при изпълнението на проекти.

Чепеларе с участие на XIV международно туристическо изложение в Смолян

  Форумът бе открит на 19.10.2017 г. във фоайето на РДТ „Николай Хайтов“ – гр. Смолян, който е под патронажа на...

По време на семинара се представиха възможностите за използване на геотермална енергия (за отопление и охлаждане в сгради), изпилването на енергията от морските вълни за производство на електроенергия, беше представена концепция за "умен град" и примери за енергийно ефективно улично осветление и управление на уличното осветление, с цел постигане на максимални спестявания на енергия, различни възможности за подобряване на енергийната ефективност в сгради за постигане на клас А и прилагане на пилотни проекти в сгради с почти нулево потребление, бяха представени и няколко проекта и възможности за енергийно ефективни сгради и реконструкция на съществуващи.

Бяха посетени две сгради, сред които старо училище, което е изцяло реконструирано и модернизирано по последни стандарти, покриващи всички изисквания за постигане на клас А енергийна ефективност, както и реконструирана детска градина.

Събитието се проведе на 18 и 19 октомври 2017 г. в Осло международен хъб, гр. Осло, Норвегия със съвместната организация на Фондация "Визия и наука за технологичен растеж", България и "Oslo International Hub", Норвегия. Събитието се финансира по линия на програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия", Фонд за двустранни отношения, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Община Чепеларе изгражда партньорство с Норвегия за енергийна ефективност

  На 18 и 19 октомври 2017 г. представители на общината ще участват в семинар и срещи за обмяна на опит и добри практики и постиж...

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Има слаба надежда за скорошно споразумен...

Британският премиер Тереза Мей директно заяви на европейските лидери, че Brexit ще стане факт със или без предварително споразумение с ...

missing image
Иван Ласкин влезе по спешност в болница

Актьорът Иван Ласкин е бил приет по спешност в столичната 2-ра градска болница. Това разкриха негови приятели. Той е бил откаран там с...