Три възрастни жени бяха спасени от телефонна измама от кандидат за кмет

5063
Три възрастни жени бяха спасени от телефонна измама от кандидат за кмет
Снимка: iStock/Guliver

Три възрастни жени бяха спасени да дадат около 7 000 лева на телефонни измамници от 40-годишният Георги Пепеланов, кандидат за кмет на община Чепеларе, който подвел престъпниците, че ще им бъде преносител.

В същото време Пепеланиов съобщавал на полицията за всеки случай, в който го наемали по време на предизбораната кампания, съобщи БНР.

66-годишна жена от Велико Търново е спретнала клопка на телефонен мошеник

66-годишна жена от Велико Търново е спретнала клопка на телефонен мошеник, който отишъл да получи 4000 лв. за покупка на климатици. Съо...

Старши комисар Николай Димов, директор на Областната дирекция на МВР в Смолян, е оповести през деня името на човека, предотвратил измамите, за да не бъде упрекнат, че влияе на резултата от изборите и награди Пепеланов с почетна грамота и плакет за граждански принос по повод Натри ционалния празник на българската полиция - 8 ноември.

Преди месец, докато водел предизборната кампания в Чепеларе, измамниците сами се свързали с Георги Пепеланов по телефона, който намерили в Интернет от обява за кола, която продавал. С обяснението, че са от агенция за недвижими имоти от Плевен и се нуждаят от човек, който да взема документи, когато направят сделки в Смолянско, измамниците се опитали да го спечелят на своя страна. Пепеланов се усетил и заявил, че се занимава с куриерска дейност, но поставил условие да му плащат след всеки курс, защото вече бил завличан.

Телефонните измамници обещали да му дават по 360 лева на курс до Северна България и така спомогнали на полицията своевременно да проследи три случая с баби от региона.

В Смолян измамниците изпратили Пепеланов на адреса на възрастна жена, излъгана, че внукът й е с много тежка степен на изгаряния в болница в Пловдив, а после и до дома на баба в квартал Езерово, приготвила пари за пострадал роднина в Испания, както и при старица в квартал Средок, излъгана, че неин роднина е с токов удар и се нуждае от лечение.

В Смолян предотвратиха опит за телефонна измама

Смолянски криминалисти са предотвратили опит за телефонна измама, съобщиха от ОД на МВР-Смолян. Вчера в Районно управление-Смолян е по...

Пепеланов заявил на измамниците, че документите са при него и бил инструктиран да ги занесе в Ловеч. След това обаче им се оплакал, че са го арестували от полицията и парите на бабите са били върнати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян