Засилено е полицейското присъствие има на Рожен

1079
Засилено е полицейското присъствие има на Рожен
Снимка: БГНЕС

Засилено е полицейското присъствие на Рожен, служители на КАТ пренасочват автомобилите към местата за паркиране, предаде репортер на Радио „Фокус” – Смолян. Втори ден продължава съборът на народното творчество и животновъдството „Рожен“ 2016, организиран от Фондация „Наследство в бъдещето“ и Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“, в партньорство с Община Смолян и с подкрепата на общините Чепеларе, Баните и Девин и на Министерство на туризма.

И днес на поляните има много хора и продължават да пристигат още. И на четирите сцени се представят групи от народните читалища, които са опазили до наши дни обичаите, традициите и духовните ценности на българския народ. Извиват се и хора. Периодично от сцените призовават гражданите да пазят чисти поляните и да изхвърлят отпадъците на поставените за тази цел кошове и контейнери, както и не стъпват и да не се пързалят по знамето, където предпочитат да се снимат. „Гвоздеят” на програмата днес ще бъде „Родопската вечер“, когато на сцената ще излязат Валя Балканска, Петър Янев, прочутите 101 каба гайди, Фолклорен ансамбъл „Родопа“, Савка Сариева, Румен Родопски, Златина Узунова, Николай Славеев, Фанка и Младен Койнарови, Фамилия Илчеви, Севда Симеонова, Димитър Керемедчиев, Виевска фолк група и др. Преди това от 16.00 часа на трета сцена ще има индивидуално надиграване на танцови групи към Национален фолклорен конкурс „Рожен”, а Сдружение Свети Георги ще представи жива картина „Легендата за Вълкашин войвода”.

Лагер с 1200 палатки на Роженския събор

Лагер с капацитет от 1200 палатки ще бъде изграден на тазгодишния Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен". Той ще ...

Звучи само българска народна музика, а органите на реда следят за нормалното и безпроблемно протичане на събора. По данни на организаторите поляните се охраняват от 130 души частна охрана и над 200 полицаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян