Врачанският театър кани на премиера на "Красавицата и княза"

1441
Врачанският театър кани на премиера на  "Красавицата и княза"
Снимка: ДКТ Враца
На премиера кани трупата на Врачанския драматичен театър. Новата постановка е "Красавицата и княза" от Ф.М.Достоевски. Пиесата е изградена по повестта "Сънят на чичото". Спектакълът пресъздава пълната и забележителна история на славата и тържественото падение на Маря Александровна и целия й дом.

Режисьор на постановката е Николай Поляков,а сценография и костюми са дело на Виржиния Додова.

С премиерата на “Снаха” театърът в Стара Загора тръгва към вековния си юбилей

С класическото българско заглавие театърът поставя началото на честванията за 100-годишнината на професионалния театър в Града на липит...

В новата пиеса работят изявени актьори като Емона Илиева, Сабина Коен, Анастас Попдимитров, Ивайло Вълчев, Борислав Борисов, Огнян Симеонов, Венета Иванова, Теодор Софрониев и др.

Премиерните спектакли са на 10 и 11 декември на камерна сцена, началото е 19 часа.

На 12 и 13 декември, също на камерна сцена,  зрителите могат да гледат "Гергьовден" - комедия от сръбския автор Стеван Сремац, режисьор - Слободан Алексич, и двамата са познати на врачанската публика от постановка "Зона Замфирова".

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители