Фалшиви опаковки: Номер едно сме

3850
Фалшиви опаковки: Номер едно сме
Най-проблемните сектори у нас са козметиката и детските играчки

България е сред водещите страни по фалшифициране на опаковки на продукти, заяви при откриването на Програма за борба с фалшивите сертификати регионалният директор на "Интертек-Муди Европа" Иван Савов.

Сред най-честите обекти на фалшифициране са текстил, играчки, козметика. Савов посочи, че страната ни е част от верига с други държави, които подготвят фалшивите продукти.  „ 5% от продуктите в света са фалшиви, като няма сфера, която да не е засегната”, добави той.

Предотвратява се тежко престъпление в София

Предотвратява се голямо тежко престъпление, което е трябвало да бъде извършено на територията на София и участниците в него още не са...

По думите му проблемът не е само финансов, а в голяма степен засяга и здравето на хората. Това налага създаването на координираната глобална програма, инициирана от Интерпол.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че България се включва активно в инициативата на Интерпол за борба с фалшивите сертификати. Като акцентът е  срещу фалшифицирането е фармацевтичната област.

"Най-важни са продуктите, които са в ежедневна употреба от гражданите. Много са усилията, които се полагат от правоохранителния сектор, за да се защитят животът и здравето на българските граждани", отбеляза Цветанов. 

Редактор: Боряна Кръстева

Цветанов: МВР ще мачка

Предстоят още знакови операции, категоричен бе вътрешният министър Цветан Цветанов в ефира на TV7 "МВР започва да мачка организира...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com