Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Интензивен трафик на някои гранични пунктове

15 юни 2024, 13:45 часа • 2452 прочитания

Движението е интензивно на вход и на изход за леки автомобили на част от гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) по границата с Румъния и Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. 

Още: Нов автопарк: "Гранична полиция" получи 110 автомобила

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам", „Видин" на изход за товарни автомобили, и на вход и изход за леки автомобили на „Дуранкулак", „Никопол", „Кардам" и „Видин".

Трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на ГКПП „Кулата" и „Маказа" на границата с Гърция. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Къде няма проблеми? 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата със Сърбия. На ГКПП „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония и Турция.

Още: "Криминална икономика и скрит транзит": Тихомир Безлов за историята на контрабандата у нас (ВИДЕО)

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес