Има голям интерес към ранните записвания за летния сезон у нас

2054
Има голям интерес към ранните записвания за летния сезон у нас

Има голям интерес към ранните туристически записвания за България в сравнение с миналата година, която беше много трудна. Това каза Роселина Димитрова, управител на ОП „Туризъм”.

„По данни на браншовите организации някои от големите хотели вече са престанали да правят ранни записвания, тъй като интересът е доста голям спрямо предходната година. Предвид и политическата обстановка в конкурентните ни туристически дестинации и нарастващия интерес от страна на руския пазар, очакваме доста по-добър сезон спрямо предходния”, категорична бе Димитрова.

„Използвахме месеците, извън активния туристически сезон, за да можем да представим Бургас като една доказала се вече туристическа дестинация на международни и национални туристически изложения. През януари се включихме в Туристическото изложение „Ваканция и СПА ЕКСПО” 2016 , което се проведе в София”, посочи Димитрова, цитирана от Фокус.

Създават туристическа полиция

Туристическа полиция ще следи дали хотелите и спа центровете спазват изискванията за стандарт и дали лъжат клиентите. Идеята за създава...

Тя посочи, че изложението е най-голямото за България си провежда за 33-ти път.

„Успешно протекоха изложенията в чешката столица Прага и Румъния. Скоро ще се включим в Експо център „Флора” в туристическо изложение с бизнес насоченост „За туризма от А до Я”. Предстои още едно такава преди активния летен сезон в „Слънчев бряг”, обясни специалистът.

„Представяме основните ни туристически атракции – Туристическите комплекси „Остров Св. Анастасия”, „Акве Калиде”, възможностите за успешен фестивален и културен туризъм с Фестивала на пясъчните фигури, културен център „Морско казино”, музейните експозиции. Наблягаме на изключителния напредък на града във връзка с отварянето на Бургас към морето и връзката с Морска гара”, обясни още Димитрова.

Представя се и приключващият проект за интегриран градски транспорт със системата от велоалеи и добрата инфраструктура. Посетителите на изложението в Прага са си спомняли с носталгия за България и Бургас. „Това е един малко позагубен за нас пазар, където можем да работим и да наложим града като дестинация”, посочи още специалистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com