X
 
 

Италианският боклук в Бургас и Варна бил за ТЕЦ "Бобов дол"

4871 4
Италианският боклук в Бургас и Варна бил за ТЕЦ "Бобов дол"
Контейнерите с отпадъци, които пристигнаха на пристанището в България, трябваше да бъдат прехвърлени в ТЕЦ "Бобов дол". Това каза македонецът Горан Ангелов, който е управител на компанията "Блацион" ООД, цитиран от БГНЕС.

"Блацион" ООД е българско търговско дружество със седалище и адрес на управление в гр. София. Тази компания внася отпадъците, които бяха открити на пристанищата в България. Негови управители са македонските граждани Блаже Игнатов и Горан Ангелов.Те притежават 15% от компанията, а останалата собственост е на италианците Винченцо Трасари и Ецио Боче.

Прокуратурата с нови разкрития за вноса на отпадъци от Италия

Прокуратурата в Бургас е започнала разследване заради 20 тона пластмасови отпадъци от Италия, доставени в контейнери на пристанището. П...

Според Горан Ангелов отпадъците не били прехвърлени в ТЕЦ "Бобов дол", защото при пристигането им на пристанището вече е бил изтекъл лицензът на централата за изгаряне на отпадъци. "Става въпрос за пластмаса и гуми. Откритите дървени, текстилни и стъклени отпадъци не са забранени. Това ще бъде доказано от експертите, след като бъде направена проверка", обясни Ангелов пред информационна агенция МИА.

Според него "информацията в българските медии не е вярна и отпадъците, ако се получи разрешение, ще бъдат прехвърлени в ТЕЦ "Бобов дол" или пък ще бъдат върнати обратно в Италия. "Всичко разбрах от българските медии. Аз съм малък съдружник в "Блацион". Надявам се много бързо всичко да се изясни, и това е в интерес на обществото и на нас самите", допълни Ангелов.

Още по темата за боклуците, унищожавани у нас, ВИЖТЕ ТУК.

Новият екоминистър Емил Димитров Ревизоро обяви, че спира ТЕЦ "Бобов дол", където са горени отпадъци без необходимите разрешителни. ТЕЦ "Бобов дол" няма да работят, докато не си приведат всичките инсталации в ред и не ги лицензират, категоричен бе той. От централата не са съгласни да спират работа, твърдейки, че имат разрешение да горят отпадъци. Екоминистърът изрази очакване МОСВ и ТЕЦ-а да се съдят.

Какво ще се случи, ако се забрани вносът на отпадъци у нас?

"Обявяването на мораториум върху вноса на отпадъци е заплаха за нашия сектор. Близо 5000 души са пряко ангажирани с дейността ни и те щ...

Горан Ангелов е управител на най-голямото депо за отпадъци в Република Северна Македония – "Дрисла", разположено край Скопие. Той категорично заяви, че никога не е имало партньорство с "Блацион" ООД. "В страната ни (Македония, б.р.) никога не сме внасяли каквито и да е отпадъци, защото това е забранено. Това сме правили само и единствено в съседна България", каза още Горан Ангелов.

Прокуратурата в Бургас започна разследване за нерегламентиран внос на 20 контейнера с италиански отпадъци на пристанището в Бургас, стопанисвано от "БМФ Порт – Бургас" ЕАД. Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември 2019 г., като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни.

Цял ден в събота на пристанище Варна-Запад разследващите отваряха контейнерите с нерегламентирано внесен боклук от Италия. Получател на товара е "Блацион" ООД. Съдружниците Ецио Боче и Винченцо Трасари ще бъдат търсени по линия на международното сътрудничество.

25-те контейнера са пристигнали в страната на 9 октомври миналата година с разрешение да останат на пристанището 90 дни. След изтичането на този срок собственикът им не ги потърсил, прокуратурата започна досъдебно производство и проверка на съдържанието на товара. Освен описаните пластмаса и каучук, в тях има дрехи, играчки и битови уреди.

Разследват залежали 25 контейнера с италиански боклук на пристанище Варна-Запад

Образувано е досъдебно производство във връзка с 25 контейнера на пристанище Варна - Запад, които са пристигнали на 9 октомври 2019 г. ...

Повече по темата с отпадъците вижте в тези материали.

Actualno.com

Етикети:

 • Бай Ставри е радост! 4 Бай Ставри е радост! преди 1 месец Профил на трол?
  Ето защо не искат Македония да стане членка на ЕС и НАТО - за да бъде плацдарм извън евро-регулациите за криминалните им и контрабандни далавери и пране на пари (ДПС-ара Христо Бисеров переше парите от рушветите през македонски банки, нали?!)!!! Данни за вносителя на боклука за централите на Ковачки: Българското търговско дружество "Блацион" ООД с ЕИК 203938566 с капитал 2000 лв., със седалище и а виж още ›› дрес на управление в гр. София-1113 СО-Изгрев, ул. Фр.Ж.Кюри № 20 ет.4 оф.3 (срещу македонското посолство!) и управител Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония, и съдружници: Блаже Игнатовски (800лв.); "Юпитер Секюрити" ЕООД ЕИК 113591091 (300лв.), Винченцо Трассари (300лв.); Ецио Боче (300лв.); Горан Ангелов (300лв.)!!! А самият Ковачки ("ЛИДЕР") не беше ли коалиционен ортак https ://bit.ly/30Fj3EW и финансов благодетел на ДС-Ванче караПрасе (ДС-МВРо)? А екологичният зам-министър по отпадъците Николай Кънчев (от 30 години съпартиец, търговски съдружник, съБутилник и, както разправят в ДС-МВРо, любовник на ДС-Ванче караПрасе) не е ли от пропаганднаната шпионско-контрабандна структура на ДС- и субсидийна държавна издръжка под прикритието на противоконституционната политичвеска партия "ВМРО-Б.Н.Д."?! А ПЕРАЧНИЦАТА НА ПАРИ от контрабанди, пасорти, рушвети, .... ФОНДАЦИЯ в ЧАСТНА ПОЛЗА "ВМРО" (ЕИК 112602581, гр. Пазарджик ул. Ив. Вазов 14 ет.2 с шеф Красимир Дончев Каракачанов с ЕГН 6503295347), с противозаконно апортиарани ОБЩЕСТВЕНИ ИМОТИ и АКТИВИ на Македонските Братства, дали случайно няма "дарители" (на рушвети) от кримнални лица и структури?! И случайно ли съпругата на ДС-Ванче - Росица Слабакова - караКачан - е парашутирана без необходимия стаж и юридически капацитет за прокурор в Соф. Градска, а сега и в Соф. Апелативна Прокуратуря - да "разследва" дебелака си, ли?! Ало-о-о, Гешев, врагът с ДС-партиен билет е в "гащите" ти и ако сам не се "подмиеш" - патриотарската краста не ти мърда!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Идиотите от парламента незабавно да приемат закон, който забранява вноса на какъвто и да е боклук в България! Обезсилване на съществуващите договори за внос на отпадъци и връщането им там, откъдето са изпратени! Ако не го направят, те са отговорни за отровения въздух навсякъде в България и ще си понесат отговорността!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  В Швейцария внасят ли се отпадъци ....прокуратурата да пита бойко норисов за отоадъците....
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Е сега въпроса е, ще имали скопени или всичко ще е на гърба на обикновен Ганьо ?