Конституционният съдия проф. Семов дари Теодор Чипев с Гран При за право

15170
Конституционният съдия проф. Семов дари Теодор Чипев с Гран При за право
Снимка: HiLife

Бившият министър на правосъдието и първи европейски съдия в общия съд на ЕС в Люксембург Теодор Чипев е тазгодишният носител на на наградата за цялостен принос в правото „Гран при“ на Националните правосъдни награди които се проведоха за осма поредна година. Самият Чипев (80 год), който не успя да присъства, заради Ковид обстановката, бе изпратил свой роднина да прочете слово от негово име. Статуетката Темида бе поднесена на сцената от конституционния съдия и професор по европейско право Атанас Семов.

Церемонията е част от традиционния Благотворителен юридически бал, който тази година заради пандемията нямаше нищо общо с бал - ограничен брой хора с маски, които дори не можеха да си стиснат ръцете. Но и Ковид 19 не отказа юристите от добрата кауза в помощ на болни от ДЦП деца.

Чрез търговете за продажба на картини на известни български художници и томбола бяха събрани близо 9 000 лв. Средствата ще бъдат дарени на четири деца в нужда – Ванеска, Божидар, Снежка и Преслава, която е с онкологично заболяване и има спешна нужда от операция в Турция. Разиграни бяха творби на Иван Яхнаджиев, Николай Панайотов, Виктор Леви, Джоузеф Ораби, юристът-художник Румяна Недялкова, Илиян Шарков. Освен това Иван Яхнаджиев беше довел 4 деца от неговата художествена школа, които рисуваха на място, а към тях се бе присъединила Мисис България Роксана Кирилова.

На Националните награди за правосъдие освен голямата награда „Гран при“ по категории бяха връчени статуетки и на други изявени юристи и магистрати. Диригент на събитието водещата от БНР Анелия Торошанова.

В категорията „Адвокат на годината“ първи стана Владимир Пенков (от „Пенков, Марков и партньори“), а останалите номинирани бяха Валентин Калчев, Вълчо Цанков (92год), Валентина Зартова, Станислав Иванов).

„Илиев и партньори“ получи приза за „Адвокатска кантора на 2020“. В категорията се бориха още Адвокатска кантора „Задикян и Станчев”, Адвокатско дружество „Хорозов и партньори” и Адвокатска кантора „Маргарит Мицев”.

Евгения Щъркелова от Специализираната прокуратура стана „Прокурор на годината“, а признанието за най-добър съдия получи Емануела Балевска от ВКС.

Останалите номинирани бяха прокурорите Златко Каракачанов от СРП и Пламен Пачев от ВКП, а от съдиите - Мариета Неделчева от Специализирания наказателен съд и Александър Ангелов от СГС.

Албена Шербанова взе приза за най-добър нотариус тази година. В нейната категория бяха номинирани още Весела Ивчева и Албена Наумова.

Статуетката в категорията „Млад юрист“ грабна Лена Борислалова, която в момента е действащ адвокат в Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ (DGKV). Номинирани в тази категория бяха още Кристиян Стоянов, Дамян Дойчев, Нанси Дахабре и Отборът на Юридическия факултет на СУ, който участва и се нареди на 16-то място в най-голямото състезание по международен арбитраж и международно търговско право Willem C.Vis Internatinal Commercial Arbitration Moot.

Адвокат Валя Гигова получи наградата за делото „Царска Бистрица“ в категорията „Дело на годината. Състезаваха се още делото за въоръжения грабеж от дома на сестрата на цар Киро с адвокат Росица Драгинова, делото на тв водещия Иво Божков срещу фирма “Трейс” с адвокат Адриан Мурлиев и делото за избор на председател на САК срещу ВАдС” с адвокат Райна Аврамова.

Статуетката Правосъдие зад граница отиде при гръцкия адвокат Апостолос Хаджистаматис.

Специални награди получиха:

Иво Лулчев взе статуетката „Про боно адвокат“ с над 40 про боно дела за отминалата година, а консултантът на "Законът и Темида" Захари Генов бе отличен за „Адвокат в медиите“.

За принос в адвокатурата бе наградена Пловдивската адвокатска колегия като статуетката взе председателят Иван Демерджиев. За „Международно право“ бе отличен адвокат Пламен Ангелов, а за Европейско сътрудничество и интеграция статуетката отиде при съдията ни от Люксембург Марияна Кънчева, която се включи със тържествено видеообръщение на видеостената в залата.

За кетъринга по време на welcome drink се погрижиха от Dream team, а пък виното бе предоставено от Бонониа естейт.

Церемонията се осъществява с медийната подкрепа на телевизия Евроком и предаването „Темида-цената на истината“, БНР - предаването „Законът и Темида“, вестниците Стандарт, Труд, Телеграф, 19 минути, бизнес списанието В2В, онлайн медиите pik.bg, stolica.bg, blitz.bg, actualno.com, bnews.bg, blife.bg, sofiainfo.bg, temida.tv, epicenter.bg, drum.bg, dronomania.bg, big5.bg. Всички новини, glas.bg trafficnews.bg, no-comment.bg, woman.bg и най-голямото ФБ списание Хай Лайф и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com