Край Петолъчката обезвреждали боеприпаси от Челопечене

4461
Край Петолъчката обезвреждали боеприпаси от Челопечене

В завода край Петолъчката са обезвреждани боеприпаси, които на са избухнали при взрива в Челопечене през 2008 година. Това съобщи собственикът на фирма "Берета Трейдинг" Денислав Делев, предаде Стандарт нюз.

В ямболската и сливенската болница са постъпили двама нови пациенти, пострадали от взривовете. Така общият брой на пострадалите, прегледани в двете болници, става девет, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Осми пациент е постъпил в ямболската болница. Той е с нараняване на тъпанчето от взривната вълна, настанен е в отделение „УНГ”. Преди 15 минути в областната болница в Сливен е приет пациент с травма на рамото. В момента му се извършват рентгенови изследвания. Пациентът е единственият, настанен в това лечебно заведение след взривовете край „Петолъчката”.

Гърмят складове с боеприпаси. Седем ранени, евакуират село

Силна експлозия избухна в 14:40 минути във фирма за разглобяване на снаряди близо до Петолъчката. Първоначалният взрив бе последван от ...

Не се налага евакуация на село Горно Александрово заради взривовете. В село Горно Александрово е паднало само едно парче снаряд, при първия взрив. Това каза кметът на Община Стралджа - Митко Андонов, предаде Фокус. „Хората от село Лозенец са насочени към Стралджа. В Лозенец живеят предимно възрастни хора, които имат близки и познати. На хората, които искат да се придвижат към Стралджа, сме осигурили автобуси. В училището ще бъдат настанени, но ние очакваме гърмежите да приключат и хората да се върнат по домовете си”, каза той.

„Вече повече от половин час няма експлозии, имаше една по-малка. Хубаво е, че заваля дъжд, за да не се увеличават пожарите”, каза Андонов.

Няма данни за пострадали къщи в Лозенец. „Само в един двор е паднала една осколка, която човекът е подал на полицията”, каза още кметът на Стралджа.

По решение на кризисния щаб при Община Стралджа започна частична евакуация на желаещите да напуснат Лозенец. Изпратени са автобуси на общината, които превозват хората до Стралджа. Настаняването е в СОУ "П. Яворов". За всички ще има осигурена вода и храна.

Бойко прати Аню и Цветанов при взривовете

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на от...

В ЦДГ "Здравец" Стралджа ще бъдат настанени децата от Лозенец, чиито родители са съгласни да нощуват в Стралджа.

Взривове избухнаха в складове с боеприпаси в 14,40 часа между пътен възел Петолъчката и село Лозенец. Все още не се знае колко души е имало в завода по време на инцидента.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com