Ненчев: На границата ще пратя колкото военни е нужно

2656
Ненчев: На границата ще пратя колкото военни е нужно
Снимка: БГНЕС

Ако трябва ще изпратя толкова военнослужещи по границата, колкото е необходимо. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на отбраната Николай Ненчев, предаде „Фокус”.

Във връзка с изказването на Владислав Горанов, че актуализация на бюджета няма да има и откъде ще има пари за ремонт на изтребителите, Ненчев информира, че е водил разговор с министър-председателя Бойко Борисов и е получил категорично неговата дума. „Предполагам този разговор е воден с Горанов. До края на годината може и да не е необходимо. Договорът, който сключваме, е с разсрочено плащане. Освен това имаме 7 млн., предвидени за това. Няма никаква опасност за охраната на въздушното ни пространство и считам, че ще се справим след подписването на договорите с Полша”, уточни той.

Безредици с имигранти на гръцкия остров Лесбос

Гръцката крайбрежна полиция е употребила парализиращи гранати, за да се справи с протеста на хиляди имигранти, повечето от които афгани...

Според министър Ненчев договорът е изключително благоприятен, а страната ни ще използва два двигателя, които ще бъдат взети под наем за две години. „Изключително съм обнадежден от резултата след срещата с полския вицепремиер”, добави Ненчев. „Полската страна ще издаде всички необходими гаранции, които ще бъдат съгласувани с нашия институт”, посочи военният министър.

Дали ще се изпратят повече военни по границата, Ненчев каза, че зависи дали това ще бъде поискано от вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, с която е в постоянна връзка и диалог. „Ако има необходимост, ще изпратя толкова военнослужещи, колкото е необходимо”, увери той.

Ненчев припомни, че тази година освен на граница с Македония, има разположени военни части и на границата с Турция, които оказват логистична подкрепа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...