Перник е като след военно положение

6395
Перник е като след военно положение

След мощния земен трус в Перник обстановката в града е като след военно положение, предаде БГНЕС.

След безсънната нощ, паниката и стреса, по обед в Перник и небето се намръщи и от буреносните облаци се изсипа проливен дъжд по и без това изпочупените прозорци на входове и жилища.

Днес на обяд малцината, които бяха излезли с метли и лопати да съберат стъклата, тухлите и изпопадалите мазилки от сградите, бързо бързо се прибраха на сухо вкъщи. До този момент все още има хора, които стоят в колите си със семействата си и с децата си пред блоковете.

И все пак за перничани днес дъждът не е толкова страшен, колкото невиждания ужас, преживян тази сутрин в 3.00 часа.

Магазините масово са затворени. Вътре витрините им, пълни с бира, колбаси и безалкохолни напитки са изпочупени, а продуктите са по пода. На вратата на магазин от голяма верига е оставена бележка: "Магазинът днес - 22 май няма да работи!".

Поликлиниката в най-големия квартал на Перник – "Изток" – е като филм на Роман Полански. Стените й отвън и отвътре са напукани, а вътре зеят отворени прозорци. По улиците на квартала се срещат тук - таме хора, стоящи с вперени нагоре погледи към жилищата си и чудейки се кой и как ще им помогне за щетите. Оказа се, че само на хората, които са подали молба до кметството в квартал "Изток" или до общината, може да им се помогне, като Пожарна безопасност и защита на населението при подадена молба ще изпрати екип да огледа района, който са посочили. Иначе явно екипите и ресурсите, за да се направи оглед на всички сгради в целия град, не стигат.

Един от комините на ТЕЦ-Република в Перник е сринат наполовина и перничани нямат вода. В Радомир пък от чешмите на хората потече кафява вода.

Всеки блок и всяка тухлена кооперация е с изпопадали керемиди и комини. Мнозина коментират, че положението наистина е бедствено.

Веселата страна на труса

Земетресението от снощи е топ темата на деня. След първоначалната паника и лек уплах, постепенно сериозните емоции отстъпват място на у...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com