Последният маршрут на атентатора е с такси от Равда до Бургас

5398
Последният маршрут на атентатора е с такси от Равда до Бургас

Разследващите вече имат потробна информация за пътя на атентатора. Шофьор на такси е дал сведения, че е карал човек, изглеждащ като лице от фоторобота, от Равда до летището в Бургас в деня на атентата, предаде БЛИЦ.
Сега органите на реда са концентрирали работата си в града, за да стигнат до къща или заведение, в което той е отсядал. Спецполицаите в момента проверяват квартири и кръчми в града, за да локализират къщата или ресторанта, които той е посещавал. Предполага се, че той е прекарал именно в Равда последната си нощ преди да се отправи към бургаското летище.

Очаква се днес или утре най-късно МВР да пусне за разпознаване крайния фоторобот на атентатора. Също така се очаква да стане ясно и автотехническата експертиза, която ще изясни мястото, на което е била поставена бомбата. Както е известно, вече се знае, че жертвите на атентата са убити с 3 килограма тротилов еквивалент.

Първият прокурор у нас, който ръководи разследването на терористичен акт се нарича Калина Чапкънова. Шефката на Бургаската окръжна прокуратура работи по атентата на летище Сарафово и твърди, че тази работа я е погълнала изцяло. Засега обаче тя не е склонна да споделя подробности около хода на разследването. Казва само, че случаят е сложен, работи се с информация, постъпваща по много канали от цял свят и никой детайл не трябва да бъде пренебрегван. Засега обаче отговорите са малко.

Колегите на Чапкънова смятат, че точно това дело е ракетата носител, която ще изстреля кариерата й нагоре. Тя е първата жена окръжен прокурор в Бургас. Преди това е била младши прокурор в Айтос.

Редактор: Яна Баярова

Терористът обиколил десет града у нас преди атентата

Нароченият за камикадзе чужденец е обиколил десет града у нас преди атентата, предаде Стандарт нюз. Това твърдят в показанията си 20 св...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com