Татяна Дончева: БСП не е алтернатива!

6530
Татяна Дончева: БСП не е алтернатива!
С всички претенции на Сергей Станишев, ако не докарат автобуси от страната, не могат да извадят и 500 души протестиращи, смята лидерът на "Движение 21"

Продължава общественото впечатление, че БСП не е алтернатива, каза Татяна Дончева, лидер на „Движение 21”, в интервю за предаването на БНР „12 плюс 3”.

По думите й ръководството на червените, разбирано не само в лицето на Сергей Станишев, а като регионални лидери, като ключови фигури на централно ниво, смятат, че БСП ще получи властта от само себе си по силата на махалото и понеже няма кой друг.

"Нескрито говорят, че трябва да спасяват хората, без да се съобразяват с обстоятелството, че хората не желаят да бъдат спасявани от БСП или поне не желаят от БСП в сегашния й персонален състав", каза Татяна Дончева.

На въпрос – как ще се отрази връщането на Георги Първанов в партията, Татяна Дончева заяви: Сергей Станишев няма намерение да сдава властта. Кръгът на Сергей Станишев смята, че той би трябвало да препотвърди лидерската си позиция на един конгрес, преди следващия конгрес на ПЕС, който е есента. „Тази важна част от БСП не се съобразява с обстоятелството, че българите няма да започнат да мислят друго за Сергей Станишев, различно от това, което мислят в момента, и изборът на Сергей Станишев в ПЕС може да укрепва неговите позиции вътре в партията, но не и позициите на Станишев в обществото и позициите на БСП в обществото”, каза Дончева.

По думите й - групата на Георги Първанов не си дава сметка, че в БСП са настъпили много съществени изменения в последните 10 години, в които той не е бил, че става дума за тежка маргинализация на партията и че смяната на лидера само по себе си без реформаторски заряд и реформаторска визия, която да засегне цялата партия, няма да доведе до нищо, освен до тежко разочарование за Георги Първанов и за тези около него. „Има разбира се и хора, които смятат, че Георги Първанов е панацея, но ми се струва, че те са достатъчно малко на брой. Най-голямата част от ключовите фигури на БСП ще се ослушват до последно и ще гледат да запазят позициите си, което Станишев лесно може да им обещае”, каза Татяна Дончева.

„Парламентарната опозиция не може да извади и 500 души на митинг и го казвам абсолютно отговорно, защото с всичките претенции на Сергей Станишев, ако не докарат автобуси от страната – от Враца, Пазарджик, Пловдив и Монтана и някой да ги плати, те не могат да извадят и 500 души протестиращи”, каза Татяна Дончева и посочи за пример закриването на предизборната кампания. „Гледахте ли масовите прояви по време на последните местни избори? Спомняте ли си 2009 година какво можаха да изкарат на закриването на кампанията? И всякакво такова публично събитие, съпроводено с два-три курса на линейки, които да събират припадащи старци. Значи, някой все пак трябва да оглави националните проблеми на България, да даде техните решения, и това трябва да бъдат хора, които гражданите на България искат да следват. Всичко друго са едни кулоарни сметки, пълна бутафория. И Бойко Борисов така може да продължи в неопределено време. Риск има за ситуацията в страната и от обстоятелството, че влиятелни хора в БСП продължават да смятат, че БСП и ГЕРБ са евентуална коалиция”, смята Татяна Дончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com