Увеличение на заплатите в МВР тази година няма как да има, смята Радев (ВИДЕО)

3657
Увеличение на заплатите в МВР тази година няма как да има, смята Радев (ВИДЕО)
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Протести на служителите в МВР ще има. Това стана ясно след срещата на вътрешния министър Валентин Радев с председателя на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов.

По думите на министъра увеличението на заплатите, което служителите искат, няма как да се случи преди гласуването на новия бюджет в Народното събрание. Той посочи, че не е оптимист, че би могло да настъпят промени в бюджета за тази година, които да позволят увеличение на заплатите. „Сега сме средата на годината. Няма как септември месец да започне да се обсъжда промяна на бюджета", каза министърът.

ГЕРБ официално поиска полицаите без униформи да получат парите за тях

Полицаите, които е трябвало да получават униформено облекло, но такова не им е било осигурено, да получат левовата му равностойност. Т...

Припомняме, че исканията на синдикатите е увеличението на заплатите им да бъде минимум 15%. В рамките на Съвета за социално сътрудничество преди две седмици, те успяха да постигнат договорка със зам.-вътрешния министър Стефан Балабанов за увеличение на възнагражденията, изплащане на средства за униформи и приемането на изцяло нов Закон за МВР. Тези решения обяче не бяха приети от министър Радев, който обяви публично, че Балабанов е обещал повече, отколкото може да бъде изпълнено.

След срещата с министъра синдикалистите обявиха, че не е имало съгласие по темата за заплатите. Вътрешният министър казал, че имал желанието да увеличи възнагражденията им, но това не зависело от него.

"Директно им отговорих, че сега не може да стане, няма как", заяви самият министър. По думите му по време на срещата са били обсъждани проблемите с облелкото на полицаите, заплатите и готвените протести. Според него заявленията за това, че ще има стачки в началото на българското председателство на Съвета на ЕС са "силно пресилени". "Ще използваме този аргумент, когато стане възможно увеличението на заплатите", добави Радев.

По думите му в ресорното ведомство има съгласие, че заплащането и мотивацията на всички, които са на терен не достатъчно. Той уточни, че ако парламентът не се беше активизирал по темата с връщането на пари за дрехи на полицаи, закупили сами облеклото си, той също е щял да протестира със служителите: "Ако не им бяха дали парите за дрехите, щях да ходя с тях".

За полицаите отпуснатите от Борисов пари са недостатъчни, няма да отменят протеста си

Полицейските синдикати смятат за недостатъчно заявеното от премиера Бойко Борисов за нови униформи на служителите на реда и за гориво. ...

"За дрехите, виждаме го, веднага решихме този проблем. За заплатите, виждаме го, но сега не може да стане. Поглеждайки по-широко другите ведомства, процесът става малко по-труден и се отдалечава във времето“, посочи министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com