X
 
 

В Скопие изгониха шеф на депо за отпадъци, свързан с вноса в България

2480 6
В Скопие изгониха шеф на депо за отпадъци, свързан с вноса в България
Снимка: Димитър Димитров/Facebook
Уволнен е скандалния директор на депото, който е замесен във вноса на десетки контейнери от Италия в българските пристанища във Варна и Бургас. Депото "Дрисла" вече е във владение на общината.

"След девет години депото отново е наша собственост. Още утре Горан Ангелов ще бъде сменен и на негово място ще бъде назначен нов директор. Призовавам всички компетентни институции да влязат в депото и да извършат проверка на досегашния концесионер", коментира кметът на Скопие Петре Шилигов, цитиран от БГНЕС.

Greenpeace: ТЕЦ "Бобов дол" не е пригоден да изгаря опасни отпадъци

"Ако наистина се изгарят опасни отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, това е много голям проблем, защото, от една страна, те нямат ра...

Депото е дадено на концесия на италианска фирма и последните 9 години има множество съдебни дела и съмнителни сделки.

Българската прокуратура също разследва Горан Ангелов и неговия заместник Блаже Игнатов за отпадъците.

Припомняме, че на 18 януари стана ясно, че са открили италиански боклук и на пристанището в Бургас.

Преди това стана ясно, че проверяват и пристанището във Варна за внос на боклук от Италия.

Преди това пък започна проверка на всички затворени мини дали са складове за боклук.

Италианският боклук в Бургас и Варна бил за ТЕЦ "Бобов дол"

Контейнерите с отпадъци, които пристигнаха на пристанището в България, трябваше да бъдат прехвърлени в ТЕЦ "Бобов дол". Това каза макед...

Премиерът Бойко Борисов пък поиска мораториум на вноса на боклук. Преди дни пък мораториум върху вноса на боклук поискаха от "Атака" и "Възраждане".

За отпадъците от Италия, предназначени за страната ни, се заговори в началото на декември, когато италианските власти заловиха незаконни 815 тона боклуци, предназначени за България. Незаконният товар беше открит във влак. Търговската стойност на боклука се изчислява на 130 хиляди евро.

От Министерството на околната среда и водите увериха, че българското правителство не води преговори с Италия за приемане на отпадъците. Те отрекоха при тях да е постъпвала официална информация за задържаните незаконни тонове боклук.

Ден по-късно започна разследване кой е организирал изпращането на пратката. Предполага се, че тя е трябвало да бъде изгорена или погребана в депа у нас.

По-късно стана ясно, че спрените в Италия отпадъци били крайни продукти от дейността по третирането на пластмасата, а не, както било посочено в документите - пластмасови отпадъци, които тепърва трябва да бъдат обработени.

Прокуратурата с нови разкрития за вноса на отпадъци от Италия

Прокуратурата в Бургас е започнала разследване заради 20 тона пластмасови отпадъци от Италия, доставени в контейнери на пристанището. П...

Actualno.com

Етикети:

 • Бай Ставри е радост! 5 Бай Ставри е радост! преди 1 месец Профил на трол?
  Данни за вносителя на боклука за централите на Ковачки: Българското търговско дружество "Блацион" ООД с ЕИК 203938566 с капитал 2000 лв., със седалище и адрес на управление в гр. София-1113 СО-Изгрев, ул. Фр.Ж.Кюри № 20 ет.4 оф.3 (срещу македонското посолство!) и управител Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония, и съдружници: БЛАЖЕ ИГНАТОВСКИ (800 лв.); "ЮПИТЕР СЕКЮРИТИ" ЕООД виж още ›› ЕИК 113591091 (300 лв.), ВИНЧЕНЦО ТРАССАРИ (300 лв.); ЕЦИО БОЧЕ (300 лв.); ГОРАН АНГЕЛОВ (300 лв.) [директор на македонско депо за отпадъци "Дрисла"!] !!! Наличието сред вносителите на боклука на търг.д-во ЮПИТЕР СЕКЮРИТИ ЕООД с ЕИК 113591091 ("Основна дейност по НКИД: Код КИД: 7460 Детективска и охранителна дейност; Друга дейност: строителна дейност и услуги, търговия и отдаване под наем на недвижими имоти, търговия с отпадъци от черни и цветни метали; Капитал 5000 лв.; гр. София ул. хан Аспарух №7 ет.5; Управител и еднолич. собств. ГЕОРГИ ПЕТРОВ ГЕОРГИЕВ) води нещата към българските силови органи и спец-служби (и ПП "ВМРО-Б.Н.Д." като тяхно противоконституционно творение и оперативен орган!)! В България МВР-лиценз за частна дедективско-охранителна дейност се изадава САМО на бивши или раннопенсионирани служители на МВР и/или службите (напр. "ИПОН" на Борисов!) ! Излиза че далаверата с боклука (и прането на пари) е доходоносен СЪПЪТСТВАЩ ЧАСТЕН БИЗНЕС на персони от БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ и ПАРТИЙНА БЮРОКРАЦИЯ с ИТАЛИАНСКАТА МАФИЯ с ЧАСТИЧНА МАКЕДОНСКА ЛОГИСТИКА?! А Ковачки е само едно крайно технологично звено от този МРЪСЕН БИЗНЕС с боклуци и пране на пари. А не беше ли и финансов благодетел и коалиционен ортак ("ЛИДЕР") на ДС-Ванче караПраси с тераси https ://bit.ly/2RaC4Md ? Докато партийните чиновнически ОРГАНИЗАТОРИ, ПОКРОВИТЕЛИ и РУШВЕТОПОЛУЧАТЕЛИ са от ПП "ВМРО-Б.Н.Д." на службите, съпартийците, частните търговски съдружници и съБутилници на ДС-Ванче караПраси от 30 години насам: Николай Кънчев (екологичен зам-министър по отпадъците), Анатолий Величков (военен зам.министър!), Нено Димов, и разабира се шефове от самите служби .... За отбелязване е и че в края на 2019 г. КараКачан закупи някакви нидерландски стари железа (обявени за бивши корвети), като само за транспортирането им до Варна българския бюджет ще трябва да плати над 2 млн.?!
 • Бай Ставри е радост! 4 Бай Ставри е радост! преди 1 месец Профил на трол?
  И никой не смее да спомене за ПЕРАЧНИЦАТА НА ПАРИ от контрабанди, продажба на паспорти и рушвети: ФОНДАЦИЯ в ЧАСТНА ПОЛЗА (!) "ВМРО" (ЕИК 112602581, гр. Пазарджик ул. Ив. Вазов 14 ет.2 с шеф Красимир Дончев Каракачанов с ЕГН 6503295347), която е с противоправно апортиарани ОБЩЕСТВЕНИ ИМОТИ и АКТИВИ на Македонските Братства?! Защото случайно в счетоводните й книги може да се открият кримнални лица виж още ›› и структури - "дарители" (на рушвети)?! Ето защо не искат и Македония да стане членка на ЕС и НАТО - за да бъде плацдарм извън евро-регулациите за криминалните им и контрабандни далавери и пране на пари (ДПС-ара Христо Бисеров переше парите от рушветите през македонски банки, нали?!)! Затова и препядстват асоциирането й чрез някаква договорна КОМИСИЯ от българска страна БКП-ВИСШИ НОМЕНКЛАТУРЧИЦИ и ПРОПАГАНДНИ МАНИПУЛАТОРИ под "исторически" плащ и ДС-кинжал от отдел "Пропаганда и агитация" към ЦК на БКП: Ангел Димитров, Наум Кайчев, Илчо Илчев, Топалов, .... А и напират да придобият голяма македонска банка за да си осигурят още едно, тяхно си, финансово прикритие! И случайно ли съпругата на ДС-Ванче караПраси с теарси - Росица Слабакова - караКачан - е парашутирана без необходимия стаж и юридически капацитет за прокурор директно в Соф. Градска, а сега и в Соф. Апелативна Прокуратура - да "разследва" или да прикрива дебелака си, ли?! Ало-о-о, Гешев, врагът с ДС-партиен билет е в "гащите" ти и ако САМ не се "подмиеш" - патриотарската КРАСТА не ти мърда! Възниква и въпросът: Има ли българският Парламент и Бойко Борисов някакъв контрол върху българските специални служби или самите служби контролират и водят за носа пожарникаря Борисов и Парламента?! От само себе си възниква въпросът: Зашо все още в "европейска" България съществуват политически партии, произлизащи и оперативно обслужващи специалните служби (български и/или чужбински)! Всяка година представител на ВМРО-Б.Н.Д. е почетен гост и говорител - "Дорогие братя и друзя" http ://bit.ly/2lUNS6C - на русофилския събор на яз. Копринка - все още не пресъхнал! Този Вангелов беше шеф на паспорто-продаващата АгБгЧужбина (преди бате Харо), а в момента е депутат в Парламента от ПП "ВМРО-Б.Н.Д." и зам.председател на Комисията за национална сигурност!?
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  не, това са 700 000 тона! не крийте от българския народ! вярвам, че още има честни хора в бг нац. сигурност!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  който е подписал за боклуците, бързо в затвора и да плаща цял живот
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Държавните служители гузйи престъпници в аферите с боклуците на италианската мафия...сега се чистят като покриват всичко....
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Македонеца да каже на кой е снасял корупционни в правителството за да му разрешът в бг да дриска боклуци
  : 0 !