Ботев Пловдив отпадна с гордо вдигната глава

21487
Ботев Пловдив отпадна с гордо вдигната глава

Отборът на "Ботев Пловдив" изпусна уникален шанс да отстрани германския "Щутгарт" и след две равенства отпадна от Лига Европа. За съжаление на "канарчетата" голът на Ведад Ибишевич отпреди седмица на стадион "Лазур" се оказа достатъчен за германците да продължат напред, след като реваншът завърши 0:0, информира football24.bg.

През първото полувреме двата отбора организираха доста атаки, но българите трябваше да съжаляват повече, че не успяха да отбележат гол. В 8-ата минута едно разбъркване пред вратата на "Щутгарт" можеше да донесе попадение за гостите, но нямаше кой да засече топката. Тодор Неделев стреля опасно от далечно разстояние в 17-ата минута, но вратарят на "Щутгарт" се справи. В 24-ата минута Нидермайер можеше да си отбележи автогол, но късметът беше на страната на домакините. В 33-ата отново се получи разбъркване пред вратата на "Щутгарт" след остро подаване на Неделев, но нямаше кой да засече. В 38-ата минута Ромарио изтърва най-чистото положение за "канарите", след като излезе на стрелкова позиция, но Свен Улрих отрази удара му.

Няма шанс Берое да продължи служебно в Лига Европа

Европейската футболна централа УЕФА отхвърли жалбата на "Берое" срещу "Апоел Тел Авив" за нередовна картотека на бившия футболист на ЦС...

За "Щургарт" с пропуски се отличиха Какау в 10-ата минута и Нидермайер в 23-тата, който стреля с глава, но ураът му мина над вратата. В 34-ата минута удар на Максим мина встрани, а малко след това шут на Траоре попадна в ръцете на Страховяк.

Второто полувреме започна ударно за домакините, като Мартин Харник се появи на почивката и се включи много добре в двубоя, но за късмет на българския тим немците не успяха да отбележат гол. В 73-ата минута Бобан Грънчаров успя да се разпише във вратата на "Щутгарт", но попадението му беше отменено заради засада, като повторенията не убедиха, че има такава. В последната минута след една изсипана от Адам Стаховяк топка Луис Педро изтърва страхотно положение за "канарчетата", след като се оказа сам пред Улрих, но от въздуха стреля слабо и вратарят с крак изби. В ситуацията Домовчийски също беше излязал успоредно с Педро и при един пас щеше да е сам пред празната врата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com