Федерер и Надал влязоха във втората седмица на Ролан Гарос

7072
Федерер и Надал влязоха във втората седмица на Ролан Гарос

Двете големи звезди на съвременния тенис, които вдигнаха играта до сегашното ѝ ниво в лицето на Роджър Федерер и Рафаел Надал вървят напред на "Ролан Гарос". Федерер успя да се класира без проблем на осминафинал, а Надал стигна до трети кръг.

Първи на корта излезе Рафаел Надал, който трябваше да преодолее съпротивата на словака Мартин Клижан. Това обаче се оказа не толкова лесна задача, като за втори път в турнира испанецът загуби първия сет в мача си – отново с 4:6, както срещу Даниел Барандс. Прави впечатление, че Надал влиза бавно в мачовете си, играе доста често твърде назад зад основна линия и дава шансове, особено на тенисисти с по-силен сервис и обичащи да атакуват.

Григор Димитров премина лесно във втори кръг на Ролан Гарос

Само един сет и един гейм бяха достатъчни на българския номер едно при мъжете Григор Димитров да премине във втори кръг на "Ролан Гарос...

Разбира се, в три от пет сета, при това на „Ролан Гарос”, Надал няма равен и логично след загубения първи сет испанецът вдигна оборотите и взе следващите три – всеки с 6:3 гейма. Испанецът дръпна във втория и четвъртия сет с по два пробива и макар да се отпускаше и да позволяваше на Клижан да върне единия, нещата се изясниха бързо.

В следващия кръг Надал излиза срещу Фабио Фонини.

След Надал на корта излезе най-успешният играч в турнитет от Големия шлем – Роджър Федерер. Федерер започна трудно срещу французина Жулиен Бенето, като допусна ранен пробив, но се пребори да го върне бързо, след като Бенето направи няколко непредизвикани грешки. Оттам насетне Федерер вдигна нивото, направи още един пробив, при това на нула, взе първия сет с 6:3 и изигра много солиден мач. Швейцарецът спечели с по един пробив разлика следващите два сета – 6:4, 7:5, като и в двата случая обаче проби на нула след типични за него фамозни изпълнения.

На осминафинал Федерер ще срещне победителя в мача между Жил Симон и Сам Куери.

Гаел Монфис изхвърли Томаш Бердих от "Ролан Гарос"

Супер мач, супер изненада - представителят на домакините Гаел Монфис, който преди началото на месец май беше извън топ 100 на тура, си ...

В днешния ден при мъжете имаше две големи петсетови битки. В първата Джон Иснър направи пълен обрат срещу Раян Харисън – от 0:2 до 3:2, като взе с 8:6 решителната част. Сърбинът Янко Типсаревич също спечели в пет сета, след като водеше с 2:0 сета срещу Фернандо Вердаско, допусна да се стигне до 2:2 и в решителния пети сет успя да вземе успеха с 8:6 гейма.

При жените Серина Уилямс продължава уверено напред, като днес би Сорана Кърстя с 6:0, 6:2. Мария Шарапова също се справи лесно с Южени Бушар (6:2, 6:4), която победи в първи кръг Цветана Пиронкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com