Жега в центъра на София

21208
Жега в центъра на София
В очакване на уникалното дрифт шоу, което Red Bull организира на 2-ри юни. При това – в центъра на София! Ще бъде горещо и ще мирише на гума.

Най-добрите родни дрифтъри ще им пораснат крила, за да се представят възможно най-добре пред един от най-добрите дрифтъри в Европа – украинецът Александър Гринчук.

Адреналиновият екшън Red Bull Cark Park Drift, който ще вдигне пушек до небесата, е шампионат за таланти в дрифта, които ще се доказват пред Гринчук.

Як дрифт и много пушек

От изцяло японска забава дрифтът се превърна в световен феномен, а Кен Блок направи супер успешен бизнес от него. Но не само Блок е цар...

Събитието ще се състои в отсечката на бул. „Черни връх“ между бул.“България“ и бул.“Арсеналски“ от 17:30 часа на 2-ри юни.


След квалификация с 40 местни дрифтъри на 31-ви май, Гринчук – чието прозвище е Гриня - селектира 16 топ състезателя, които ще покажат уменията си пред българските любители на екстремния мото-спорт. Преди деня на финала, пилотът ще демонстрира уменията си с личния си състезателен автомобил – Nissan 350Z и ще проведе обучение с класиралите се участници.

Голямата награда за най-добрия дрифтър е участие в състезанието Red Bull Car Park Drift в Дубай, през ноември тази година.

Ford Mustang за дрифт с 845 к.с.

Дрифтът уверено започва да навлиза в България, като един от „посланиците” на този модерен спорт е успешният български пилот...

Гриня е най-успешният състезател в историята на украинския дрифт и е добре познат на световната сцена. Това го прави и предпочитан от компанията Red Bull, която го кани за свой официален атлет. Red Bull създава своя дрифт сцена за първи път през 2008 година, в подземен гараж в Либия, и открива таланта Абдо Фегали, койта по-късно се превръща в легенда и когото наричат – Краля на дрифтинга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com