Рома излъга Фиорентина

5140

В изключително напечен мач от четвъртфиналите за Купата на Италия „Рома” успя да отстрани „Фиорентина” след продължения с резултат 1:0.

Двата отбора показаха отлична игра в тактическо отношение, а в мача имаше достатъчно, за да има победител още в редовното време. Домакините от „Фиорентина” удариха цели три греди – на Акуилани от пряк свободен удар, на Борха Валеро в последната минута на редовното време и на Куадрадо в продълженията, но така и не стигнаха до гол.

Кавани разпердушини Рома

Отборът на "Наполи" отговори по най-добрия начин на неприятностите отпреди Коледа и размаза "Рома" в дербито от 19-ия кръг на Серия А -...

Като цяло обаче малко по-чистите ситуации се откриха пред вълците, а в основата на всичко по-интересно за тях беше Матия Дестро. Той се прояви като истински пивот и на няколко пъти изведе свои съотборници в много изгодни позиции, но положенията се пропиляваха с лека ръка.

Впечатление в мача направи разсеяната игра на „Фиорентина” при изнасяне на топката – именно така на няколко пъти „Рома” крадяха кълбото и по чудо не успяваха да вкарат гол.


Попадението за „Рома” дойде след бърз пас на Пянич в наказателното поле и от близко разстояние Дестро нямаше как да пропусне. Преди това, в редовното време, нападателят имаше три хубави положения, включително излизане сам срещу вратаря, но пропусна.

Ювентус, Интер и Фиорентина паднаха вкупом в първия кръг след Коледа

Изключително тежък уикенд изкараха почти всички грандове в Италия, за повечето от които числото 19 (19-ти кръг) се оказа нещастно. Зло...

В края на срещата нервите взеха връх и съдията изгони трима футболисти – Родриго Тадей получи червен картон за нарушение като последен в защитата, а Додо и Куадрадо се сбиха и също бяха пратени да почиват преждевременно. Интересен факт е, че Тадей и Додо влязоха като резерви за „Рома”.

В полуфиналната фаза вълците ще излязат срещу Интер, а мачът ще се изиграе през следващата седмица.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com