След Тайсън Гей и Асафа Пауъл изгърмя с допинг

5839
След Тайсън Гей и Асафа Пауъл изгърмя с допинг

Светът на леката атлетика бе тотално взривен, след като втора суперзвезда на спринта - Асафа Пауъл, също изгоря с допинг, предаде БГНЕС.

По-рано вчера, 14 юли, световният шампион от 2007 година и олимпийският вицешампион от Лондон 2012 Тайсън Гей призна, че е дал положителна допинг проба и се оттегля от Световното първенство в Москва. Няколко часа по-късно същото направи и Асафа Пауъл, който близо три години държеше световния рекорд на 100 метра.

"Потвърждавам, че проба, която дадох на националното състезание в Кингстън през юни, е положителна за забранени вещества. Веществото е оксилофрин. Искам да бъда чист през своето семейство, приятели и пред всички ми фенове по света, че никога не съм взимал съзнателно забранени вещества. Не съм измамник и никога не съм бил", коментира Пауъл, който също ще пропусне шампионата на планетата в Москва.

Ивет Лалова спечели спринта на 100 метра в Реймс

Българската спринтьорка Ивет Лалова спечели бягането на 100 метра от турнира от сериите "Класик" във френския град Реймс, предаде БГНЕС...

Със същото забранено вещество бе уловена и друга звезда на ямайската атлетика - Шерън Симпсън, медалистка от Игрите в Лондон, Пекин и Атина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com