Ювентус показа кой е господарят в Италия

9345

В първи мач от 24-ия кръг на Серия А шампионите от "Ювнетус" надделяха без особени проблеми над "Фиорентина" с 2:0 и по този начин показаха ясно, че нямат намерение да се отпускат и да позволят да бъдат застигнати от "Наполи".

И двата отбора влязоха много смело в мача, като „Ювентус” веднага приложи обичайната си тактика – преса дълбоко в полето на противника и умело разпределяне на играта чрез Андреа Пирло, когато топката е притежание на бианконерите.

Сървайвър - изпитанията пред Моуриньо нямат край

Здравейте, футболни маниаци. Събота е, а тази събота всъщност е неделя – защото от гледна точка на футбола този уикенд най-интере...

Положенията не закъсняха – още в 8-та минута Маркизио за една бройка не откри резултата, а малко по-късно Вучинич беше изведен много хитро от пряк свободен удар сам срещу Емилиано Вивиано, но вратарят на „Фиорентина” спаси. Стефан Лихтщайнер също тества Вивиано със силен удар.

От своя страна „Фиорентина” също не спеше в нападение, където най-активен беше Куадрадо. На Буфон му се наложи да спасява с крак много силен и коверен удар на Йоветич, който се докопа до топката след рикошет от силен удар на Куадрадо, а Лука Тони не можа да довкара топката, подхождайки много лежерно и без желание да се пребори във въздуха.

По-добрата игра на Юве се отплати в 20-тата минута, когато дълъг пас на Пирло беше лошо изчистен, топката отиде при Вучинич и той с мощен шут фронтално от двайсетина метра препарира Вивиано – 1:0.

Супер Марио изведе Милан на четвърто място в Серия А

В мач от 23-ия кръг на Серия А отборът на "Милан" победи с инфарктен гол от дузпа в последната минута "Удинезе" и така окупира четвърто...

След това попадение „Старата госпожа” пое изцяло инициативата и десет минути по-късно Вучинич изтърва невероятен шанс – Гонсало Родригес позволи на черногореца да му вземе топката и да излезе сам срещу Вивиано, но стражът на виолетовите спаси. В тези минути правеше впечатление колко несигурни са Родригес и Стефан Савич, които изглеждаха готови да направят грешка във всяка ситуация.

Логично четири минути преди края на полувремето „Ювентус” пак създаде числено превъзходство в центъра на защитата на гостите, Видал изведе Алесандро Матри сам срещу Вивиано и той не сбърка с удар с десния крак – 2:0.

Тази преднина определено повлия на настроението на „Фиорентина” и през второто полувреме играта се понакъса – виолетовите изглеждаха примирени, а домакините играеха по-пестеливо с оглед предстоящия мач в Шампионската лига със „Селтик”. В 60-тата минута обаче студен душ попари феновете на бианконерите – Мирко Вучинич се контузи при опит да стигне една топка. Черногорецът още през първото полувреме показа, че го боли коляното, но сега вече травмата беше факт.

Абсурдна драма прати Лацио на финал за Купата на Италия

В истински сценарий на Хичкок се превърна мачът-реванш от полуфиналния двубой между "Лацио" и "Ювентус". След като в първата среща дват...

До края на мача "Фиорентина" тотално се предаде, а за Юве най-активен беше Джовинко, който накара Вивиано да спасява хубав фалцов удар. В самия край пък Адам Ляич направи хубав пробив по аутлинията, но Буфон се намеси решително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com