Ювентус се справи с Милан след продължения

12938

В чакания с най-голям интерес четвъртфинал от Купата на Италия шампионът "Ювентус" се справи с 2:1 след продължение с тима на "Милан".

Милан - Ювентус ще е дербито на четвъртфинал за Купата на Италия (видео)

Страховит четвъртфинал се оформи в турнира за Купата на Италия след изиграването на всички мачове от осминафиналите - "Милан" - "Ювенту...

Мачът започна вихрено, като „Милан” стартира по-добре. Първо Амброзини за малко не вкара с фалцов далечен удар с крак, а в 6-тата минута голмайсторът на росонерите Стефан Ел Шарауи прониза Сторари след пас на Боатенг – 0:1. При гола Шарауи спокойно си спря топката на границата на наказателното поле и без да е притесняван от никого, стреля точно.


Юве можеше да изравни две минути по-късно, когато юношата на „Милан” Алесандро Матри прати с глава топката точно до дясната греда на Амелия, но в аут. В 12-тата минута обаче прошка нямаше – „Старата госпожа” получи пряк свободен удар точно пред дъгата на наказателното поле и Джовинко майсторски завъртя топката в десния ъгъл на вратата на „Милан” – 1:1.

Изравнителното попадение наклони везните в полза на Юве и до края на полувремето те имаха по-чистите положения, но Джовинко не успя да вкара за втори път – първо отново от пряк свободен удар, а после и сам срещу Амелия стреля крайно неточно.

Втората част започна с натиск на Юве, а най-чистото положение отново се откри пред Джовинко, макар и случайно – рикошет в гърба на Видал даде топката на Джовинко на отлична позиция, но той шутира много слабо.  Това, обаче, беше едно от малкото положения за втората част

Пато напусна Милан

Бразилският нападател на "Милан" Алешандре Пато вече е играч на световния клубен шампион "Коринтианс", предаде БГНЕС, позовавайки се на...

Като цяло мачът започна да се уравновесява след 60-тата минута и учудващо Конте извади Джовинко, но вкара Пирло и Вучинич. Алегри пък отвърна с пускане в игра на Боян Къркич и МБайе Нианг.

В 86-тата минута точно Нианг можеше да дари победата на „Милан”, но чернокожият стрелец с глава пропусна от чиста позиция.

Логично мачът стигна до продължения, от които изминаха само четири минути преди Вучинич да отбележи. Това стана при бърза контра, която изведе Де Челие зад гърба на защитата в червено-черно и след неуспешния шпагат на Мексес Вучинич само копна топката над хвърлилия се напред Амелия – 2:1.

В началото на второто продължение Монтоливо стреля опасно, но Сторари спаси. Веднага след това Юве пропусна два много чисти шанса за трети гол, като особено Маурисио Исла направи феноменален пропуск – сам срещу Амелия, който спаси с крак.

Ювентус, Интер и Фиорентина паднаха вкупом в първия кръг след Коледа

Изключително тежък уикенд изкараха почти всички грандове в Италия, за повечето от които числото 19 (19-ти кръг) се оказа нещастно. Зло...

Тези пропуски можеха да струват много, защото в 119-тата минута Траоре със свирепо воле опита да вкара Сторати с топката във вратата, а в следващата атака вратарят на „Ювентус” спаси удар на Нианг, а добавката на Ел Шарауи беше блокирана.

Така „Старата госпожа” за втора поредна година отстрани „Милан” в турнира за Купата на Италия и ще играе на полуфинал с „Лацио”.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com