X
 
 

Детска градина в Стара Загора ще обучава малчугани по метода на Монтесори

3691 0
photo of Детска градина в Стара Загора ще обучава малчугани по метода на Монтесори
Снимка: Thinkstock/ Guliver
Обучение, възпитание и социализация на деца от първа група по метода и педагогиката на Мария Монтесори въвежда от новата 2019/2020 учебна година Детска градина N 5 "Мечо Пух" в Стара Загора. Работата ще се реализира от учители със завършена следдипломна квалификация в Нов български университет "Въведение в Монтесори педагогиката при групова работа с деца в детска градина".

Възпитателният метод се прилага от най-ранна детска възраст и е основан на практическите наблюдения и на научните открития на италианския лекар и педагог д-р Мария Монтесори. Той се прилага успешно повече от 100 години и е популярен по целия свят. Днес методът Монтесори е много популярен и широко се в 98 страни. Идеите му са широко залегнали идеите в Скандинавските страни, Австралия, Африка, Индия, Китай, САЩ, Канада. По света има хиляди детски градини и над 20 хиляди училища,работещи по Монтесори педагогиката.

Приемат документи за подпомагане на двойки за асистирана репродукция в Стара Загора

Втори прием на документи за финансово подпомагане на процедури по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начал...

Мария Монтесори е номинирана последователно три пъти за Нобелова награда заради огромния си принос към съвременното образование. Тя смята, че всяко дете по природа е умно и талантливо и е изключително важно да се зачита уникалността на всяко дете. Според нея възрастните трябва да помогнат на малчуганите да разкрият и развият потенциала си и да го научат самостоятелно да изучава света. В специална среда децата усъвършенстват физическото си състояние, формират моторни и сензорни навици според възрастта си и придобиват навици чрез на собствения си опит. Педагозите само наблюдават детето и му създават среда, в която то да може да се развива. Основните принципи във философията и метода на Монтесори са свободата и личният избор на детето, то само изгражда собствено си „аз“. „Помогни ми да се справя сам!” е девизът на Монтесори педагогиката.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Открита е кометата Хейл-Боп

Хейл-Боп (C/1995 O1) е името на най-наблюдаваната комета на XX век и една от най-ярките за десетилетия. Тя се вижда с невъоръжено око в продължение...