МБАЛ „Св. Иван Рилски“ променя името си на Болница „ТРАКИЯ“

81104
МБАЛ „Св. Иван Рилски“ променя името си на Болница „ТРАКИЯ“

От днес (27.10.2014г.) старозагорската болница МБАЛ „Св. Иван Рилски“ е с ново име – Болница „ТРАКИЯ“. Двете сгради на медицинската институция, намиращи се в центъра на града и в парк „Аязмото“, предлагат същите услуги и лечение както досега, но вече под различно име.

„Болница „ТРАКИЯ“ е название, чрез което се стремим да обвържем болницата с географския регион Тракия, в който е разположена. Новото и леснозапомнящо се име ще бъде по-разпознаваемо за всички наши пациенти, включително чуждите граждани, търсещи високотехнологично лечение в България. Името ще се ползва по-успешно и при международно сътрудничество с други медицински институции извън страната. Името е единствената промяна, която правим, а високо-квалифицираните ни специалисти  продължават да работят с професионализъм и желание за здравето на пациентите ни.”, заявява Иван Колев – представител на инвеститора Металик АД.

Болница "ТРАКИЯ" - Стара Загора е една от най-големите и модерни болници в България, оборудвана с високотехнологична медицинска техника от последно поколение. В здравното заведение работят едни от най-квалифицираните специалисти в страната в областта на хирургията, кардиологията, гинекологията, урологията, неврологията, ортопедията, физиотерапията, акушерството, гастроентерологията, очните и УНГ-болести, детските болести, образната диагностика и други. Болница "ТРАКИЯ" е разположена в две сгради. Първата сграда е открита през февруари 2009 г. и се намира в централната градска част на Стара Загора. Втората сграда е открита през април 2014 г. и е позиционирана над стадион „Берое" до покрития с борови гори парк "Аязмото".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com