Цвети и Гришо - изключителна реклама за България

18989
Цвети и Гришо - изключителна реклама за България
Двамата се радват на голямо внимание в Австралия

Дуетът Цветана Пиронкова и Григор Димитров се превърнаха в изключителна реклама за България на турнира за смесени двойки "Хопмън Къп".

Двамата за нула време се превърнаха в любимци на публиката както с играта си на корта, така и с поведението си извън него.

Григор след победата: Всички са щастливи!

Ракета номер едно при мъжете Григор Димитров постигна първата победа на България в двубоя срещу Дания на сингъл на "Хопман Къп", надигр...

Цвети и Гришо бяха избрани за най-елегантна двойка по време на новогодишния бал, който се проведе преди старта на турнира.

На тренировките пък се радват на огромно внимание от публиката в Пърт, където тенисът има изключителни традиции. В почивния си ден Григор Димитров проведе открит урок с над 100 деца от региона.

В същото време ракета номер едно на България при жените Цветана Пиронкова похвали партньора си Григор Димитров за играта му в двубоя с Дания от "Хопман къп". Пловдивчанката заяви пред БНТ 1, че ако двамата се класират за Олимпийските игри в Лондон през лятото, отново ще участват като двойка.

„Определено Вожняцки и Нилсен играха добре, но същото мога да кажа за нас с Гришо. Изключително много се радвам за победата, не само на двойки, но и тази на Гришо на сингъл. Той играе невероятно”, коментира Пиронкова.

Триумф за Цвети и Гришо

Първите ракети на България Цветана Пиронкова и Григор Димитров триумфираха над Дания с 2-1 победи в среща от груповата фаза на неофициа...

„В Пърт се чувствам отлично, бързо се аклиматизирах. Настроението тук е много добре, също както и отношението на всички тук към нас. С Гришо все още не сме мислили за тандем и на Олимпийските игри. Ще видим какво ще се случи, ако се класираме за Лондон защо да не играем отново заедно”, каза още първата ни ракета.

В последния двубой от групата българите се изправят срещу тима на САЩ в състав Бетани Матек Сандс и Марди Фиш. „Определено ни очаква труден мач. Играла съм срещу нея преди няколко години. Победих я, но беше много трудно. За Марди Фиш какво да кажа? Той е играч от "Топ 10...”, заяви Пиронкова за предстоящия двубой.

Героите срещу Дания (Победа срещу Каролин Вожняцки и Фредерик Нилсен с 3:6, 6:4, 10:1):

Гришо ни върна в играта

Григор Димитров постигна престижен успех и върна България в играта в сблъсъка с Дания за "Хопман Къп". Първата ни ракета победи Фредер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com