Припрян Григор Димитров отстъпи на Яник Синер на финала в Маями (ВИДЕО)

37574

Звездата на българския тенис Григор Димитров загуби от световния номер 3 Яник Синер с 3-6, 1-6 на финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями. Гришо се поддаде на напрежението и така и не успя да намери играта си от последните мачове, за да загуби спора за титлата срещу шампиона от Australian Open.

Двубоят започна силно за Григор с убедителни сервис геймове, но в средата на сета Синер успя да го пробие. До края на частта Гришо не успя да се върне в резултата и дори допусна втори пробив, губейки сета с 3-6. 

Във втория сет Яник Синер бе още по-убедителен, стигайки до ранен пробив. Григор не успя да отговори на играта на италианеца, а в края допусна нов пробив, за да загуби сета с 1-6. Въпреки загубата, Григор си гарантира изкачване до 9-ото място в световната ранглиста. 

Развой на мача Григор Димитров - Яник Синер

Сет 1

Григор Димитров започна финалния двубой по великолепен начин, като не даде нито една точка на Синер в първите си два сервис гейма. Италианецът също се справи отлично в първия си сервис гейм, печелейки на 15. На втория сервис гейм на Синер обаче Григор успя да стигне до точка за пробив. Италианецът я отрази, а след това спечели подаването си за 2-2 гейма.

Още в следващия гейм Яник Синер успя да притисне Григор и да се добере до пробив. Италианецът поведе с 40:15 и си осигури две точки за пробив. От втория път шампионът от Australian Open успя да размине Гришо на мрежата и да поведе в резултата. Веднага след това Синер затвърди пробива със сервис гейм на 15, за да поведе с 4-2 гейма.

В следващия гейм Григор Димитров успя да намали изоставането си, макар и да срещна нови трудности на свой сервис. Българинът трябваше да отразява два брейкбола, за да спечели подаването си. След това Синер спечели подаването си и отново атакува сервиса на Гришо. Италианецът успя да поведе с 40:15 и с втория си брейкбол стигна до втори пробив, за да спечели сета с 6-3.

Сет 2

Вторият сет започна с размяна на бързи сервис геймове. Синер откри резултата с гейм на 15, а Григор му отвърна със сервис гейм на нула. Последва нов гейм на нула, но този път в полза на италианеца. В четвъртия гейм дойде и повратен момент в сета: Синер успя да пробие Григор с единствената си точка за пробив, за да поведе с 3-1.

След това италианецът затвърди пробива със сервис гейм на 30. В следващия гейм Яник Синер успя да стигне до нов пробив. Стигна се до равенство 30:30, а след това Синер стигна до брейкбол и го реализира за 5-1. Сервирайки за мача, италианският тенисист не даде и точка на съперника, за да спечели титлата в Маями.

Преди финала Димитров - Синер

Григор Димитров достигна за пръв път до финал на Мастърс турнира в Маями, след като записа три последователни победи над тенисисти от топ 10 на света. Първо Гришо се справи в три сета срещу Хуберт Хуркач, а след това последва разгром над 2-ия в света Карлос Алкарас. На полуфиналите пък Димитров преодоля "кошмара" си Саша Зверев.

Григор Димитров срещу Джокович, Надал и Федерер

Силното представяне на Гришо в Маями и завръщането в топ 10

Турнирът в Маями никога не е бил успешен за Григор, който бе стигал най-напред до 1/8-финалната фаза. През тази година обаче българинът се намира в невероятна форма и съвсем заслужено стигна до битката за титлата. От другата седмица Димитров ще се завърне в топ 10 на света, като ще бъде или под номер 9, или под номер 7 (ако спечели финала).

Григор е солиден от края на 2023-а

От началото на 2024 година Григор Димитров игра два финала, като спечели титлата в Бризбън и загуби от Юго Умбер в Марсилия. Българинът даде индикации за добрата си игра още в края на миналия сезон, когато стигна и до финал на Мастърса в Париж, където отстъпи на световния номер 1 Новак Джокович. 

Как се представя Димитров срещу Яник Синер

Григор се е изправял три пъти срещу Яник Синер, като има една победа и две загуби. Успехът дойде на клей през 2020-а, докато загубите бяха на твърда настилка през 2023-а. Първата загуба на Гришо срещу Синер бе именно на турнира в Маями, като тогава българинът отстъпи в два сета. След това обаче той успя да вземе сет срещу италианеца на турнира в Пекин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Въпреки ранното отпадане: Григор си тръгна с 5-цифрена сума от Мадрид

Шок за Григор Димитров: 18-годишен чех изхвърли Гришо още на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Григор Димитров - Якуб Меншик: Кога и къде да гледаме първия мач на Гришо на Мастърса в Мадрид?

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com