Ароматите, които ще ви помогнат винаги да сте в добро настроение

2448
Ароматите, които ще ви помогнат винаги да сте в добро настроение
Снимка: iStock

Всеки човек от време на време не е в настроение или пък чувства, че няма достатъчно енергия, дори за своите ежедневни дейности. Няма и мотивация да излезе навън и да се види с приятели или пък да отиде във фитнес залата и да спортува.

Ако пиенето на кафе или хапването на някой плод не ви ободрява и не повишава енергията ви, то може да пробвате с някой аромат. В последно време ароматерапията е изключително популярна и се прилага при най-различни проблеми. Има разнообразни аромати, които са подходящи за различни неща, като някои от тях борят успешно именно стреса, липсата на настроение и мотивация. Кои са те ?

Лавандула

За повечето хора това е най-познатият аромат на етерично масло. Лавандулата има успокояващи свойства и гони успешно стреса и негативните мисли. Ароматът на лавандула успокоява нервите и снема напрежението. Той е в състояние да помогне и при мигрена, депресия и тежки негативни мисли.

Етеричните масла, които ще ви помогнат да откажете цигарите

Мента

Когато човек помирише мента, той чувства прилив на енергия, свежест и като цяло настроението му се повишава. Според редица проучвания ароматът на мента прави хората по-продуктивни и помага за хрумването на идеи, които впоследствие да бъдат осъществени. Ментата стимулира мисленето, повишава концентрацията и се бори успешно със стреса.

Лимон

Ароматът на този цитрусов плод повишава концентрацията и има релаксиращ и успокояващ ефект. Когато човек помирише лимон, сякаш умът му се избистря. Ароматът на този плод е подходящ, когато сте ядосани, притеснени или изморени.

Жасмин

Както лавандулата, така и жасминът е подходящ, когато се чувствате нервни и имате нужда да се успокоите. Етеричното масло с аромат на жасмин има същите качества като антидепресантите, защото повишава настроението, прави песимистичните мисли оптимистични и вдъхва увереност. Ако редовно мирише около нас на жасмин, това ще повиши нивата ви на енергия, ще се чувствате по-добре и ще бъдете по-продуктивни от преди.

Сандалово дърво

Този аромат е изключително подходящ за моментите, когато нямате настроение, нямате желание за нищо. За да прогоните апатията от главата си, помиришете етерично масло от сандалово дърво. То ще ви помогне да отделите своите мисли от ежедневните си проблеми и да направите неща, които ви доставят удоволствие.

Как лесно да борим настинката с етерични масла?

Канела

Канелата е изключително полезна подправка и намира приложение при най-различни проблеми. Но дори само нейният аромат е полезен за здравето. Канелата бори успешно умствената умора, повишава концентрацията и е подходяща, когато ви предстои важен изпит или искате да научите нова информация.

Розмарин

Ако се събудите сутрин, нямате достатъчно енергия и не се чувствате свежи и отпочинали, то ароматът на розмарин ще ви помогне. Той повишава концентрацията, намалява умората и облекчава главоболието. Маслото от розмарин може да се използва и при болка в мускулите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Зодиите, които са невероятно страстни любовници

За какво е полезно да се пие топла вода с лимон?

Смес от сол и захар помага при безсъние

Зелените орехи с мед прочистват организма

От какво се причиняват заболяванията на евстахиевата тръба?

Зодиите, които винаги завиждат на успеха на другите

Рецепта: Невероятния италиански великденски козунак - Коломба

Велика събота: Месят се обредни хлябове и козунаци

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com