Ефективни средства за борба с мигрена и безсъние

9332
Ефективни средства за борба с мигрена и безсъние
Снимка: iStock

Липсата на сън увеличава риска от няколко заболявания, докато почивката през цялата нощ подобрява когнитивните умения и цялостното благосъстояние. Безсънието и мигрената са много тясно свързани състояния и често се задействат едно друго.

Въздействието на недостатъчната нощна почивка е кумулативно. Възстановяването от хронично безсъние е като детоксикацията на тялото ви отнема време. Един от най-често срещаните фактори за периодично безсъние и главоболие е стресът. Проучванията показват, че липсата на REM сън повишава нивата на протеини, отговорни за стимулиране на нервната система, която генерира болка.

Разбира се, водата помага за увеличаване на обема на кръвта, който доставя кислород на мозъка. Но допълнителна чаша или две няма да компенсират загубените часове почивка.

Дрямка

Дрямката е невероятно средство за възстановяване на будността, съживяване и насърчаване на ефективността. Невролозите твърдят, че дрямката не е най-добрият механизъм за справяне с мигрена. Нежеланият ефект е намаляването на хомеостатичното желание за сън. Така че става по-трудно да започнете и поддържате своя REM. Неблагоприятният резултат - безсъние.

Топ билките, които успешно борят безсънието

Предотвратяване на безсъние и главоболие

Естествени средства – изберете даровете на земята, за да обогатите тялото си с жизненоважни елементи и да предотвратите мигрена.

Мед и джинджифил

Джинджифил – най-популярният билков лек за главоболие. Може също така да потуши гаденето, причинено от мигрена. Смесете 500 до 600 mg джинджифил на прах с обикновена вода. Можете също да накиснете 1 ч.л. пресен джинджифил в гореща вода за 10-15 минути, добавете малко мед и резен лимон. Изпийте това антихистаминово и противовъзпалително лекарство веднага щом почувствате болка.

Масло от мента – масажирайте го върху слепоочията, задната част на челюстите и челото. Маслото от мента има успокояващ ефект при главоболие.

Кайен пипер – съдържа капсаицин (вещество, което потиска един от невротрансмитерите, отговорни за изпращането на сигнали за болка към мозъка). Кайенът също така подобрява кръвообращението, което често облекчава мигрената.

Валериана – мощен лек за безсъние се използва в древен Рим и Гърция още от времето на Хипократ. Най-често коренът на валериана се приема като чай, но също така се предлага под формата на капсули или като течен екстракт. Тази естествена билкова добавка стимулира GABA рецептора, неврологично бягство за предизвикващи сън химикали. БЛОГ

Липсата на сън може да причини не само главоболие, но и:

  • Влошаване на паметта
  • Увеличаване на агресията
  • Повишаване на кръвното налягане
  • Възникване на възпаление
  • Нарушаване на хормоните, регулиращи метаболизма
  • Повишаване риска от сърдечно-съдови заболявания

Развийте добри навици за сън

Вземете вана или топъл душ вечер. Вашата нервна система ще получи съобщението, че е време да се забави, което ще ви насърчи да се почувствате сънливи.

Недостатъчният сън може да увреди мозъка

Избягвайте големи хранения преди лягане.

Изключете устройствата – светлината от екрана е като електронна доза кофеин, която поддържа мозъка ви свързан. Знам, лесно е да се каже - но се опитайте да изключите джаджите си поне един час преди лягане.

Направете леглото си удобно – бучкият матрак може да ви кара да се въртите и мятате и може да причини болки в гърба.

Температура – някои хора спят по-добре в хладна среда. Експериментирайте с вашия термостат – намерете какво работи най-добре за вас.

Както хроничната, така и периодичната безсъние и главоболието влияят на когнитивното представяне, вземането на решения и моралната преценка. Сънят не е мързелив навик, а жизненоважен процес. Опитайте се да регулирате будния си живот. Изпреварете играта и си починете по пътя към живота без болка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com