Каква е тайната на щастливия живот?

18881
Каква е тайната на щастливия живот?
Снимка: iStock

Мислили ли сте някога: „Бих бил малко по-щастлив, ако имах повече пари, нова кола, по-вълнуваща работа, връзка или нещо съвсем друго?“

Не сте сами. От време на време всички ние сме имали поне едно от тези представи (понякога няколко наведнъж), което ни кара да вярваме, че тайната на щастливия живот се крие точно извън нашето разбиране в едно неуловимо бъдеще. След като го получим, най-накрая ще бъдем доволни.

И така, нека започнем отначало, какво ви спира?

Три неща, които ви пречат да бъдете щастливи

Преди дори да стигнем до предприемането на положителни действия към тайната на щастието, най-напред – какво ви прави толкова нещастни? Като цяло, нещастието произтича от неудовлетвореност от начина, по който вървят нещата в живота ви в момента и това обикновено се свежда до три фактора:

Перфекционизъм

Невъзможно е да си перфектен през цялото време. Всички правим грешки – понякога големи, но това е нормално. Това не е знак, че трябва да прекарате остатъка от деня, седмицата или месеца, като се възмущавате.

Тайните на французойките за щастлив живот

Това несъвършенство е това, което ни прави хора и това е вълнуващо. Прегърнете го и се отпуснете малко. Това не означава, че не трябва да бъдете съвестни, ние всички се гордеем с нашата работа, домашен живот, приятелства и т.н. и това е здравословна практика, но има голяма пропаст между това и перфекционизма.

Обсебващият перфекционизъм не е един от тези ключове към щастлив живот; вместо това може да застрашите психичното си здраве. Нездравословният фокус върху това да бъдеш съвършен може да доведе до депресия, безпокойство, самонараняване, хранителни разстройства, безсъние и други проблеми, оказвайки влияние върху щастието и тялото ти.

Активно правите неща, които не харесвате

Няма как да избягате от тези домакински задачи – пране на дрехи, почистване на чинии, хранене на златните рибки; освен ако нямате пари да си позволите помощник, т.е. Нито има таен начин да избегнете нуждите на работата, не и ако искате да живеете комфортен, пълноценен живот.

Но ако превърнете тези неща в целия си ден, всеки ден, тогава сте на път към катастрофа и това е особено вярно, ако не намерите дори една малка частица радост в нито едно от тях.

Въпреки това, постоянното ангажиране със задачи и дейности, които не харесвате, може да ви накара да се запитате защо изобщо сте на тази планета, което да ви накара да се почувствате отчаяни за живота си.

Ако сте станали жертва на някое от тях, има вероятност да не се чувствате много щастливи в момента, но какво можете да направите по въпроса?

Въпреки че сме склонни да свързваме голяма част от нашето „щастие“ с външни, физически неща; тайната е, че идва отвътре. Това са едни от най-добрите неща, които можете да направите, за да култивирате тази вътрешна радост и удовлетворение.

Включете се в рутина със здрав ум и здраво тяло

Всички знаем какви са физическите ползи от тренировката и може би сте чували за силата на медитацията, но знаехте ли, че тя оказва огромно влияние и върху вашето щастие?

Като активно включвате здравето и фитнеса в ежедневието си, вие позволявате на тялото и ума си да си възвърнат силата и енергията, поставяйки ви в по-добра позиция да се справите с всички предизвикателства, които предстоят.

Доказано е също, че упражненията насърчават здравословната мозъчна химия, което може да ви накара да се чувствате по-щастливи в дългосрочен план. Освен това, докато продължавате да практикувате, ще придобиете повече увереност в тялото си, правейки ви по-щастливи и по-пълноценни.

6 признака, че човек е перфекционист

Намерете удовлетворение в работата си

Работата ни играе огромна роля в ежедневието ни, всъщност тя може да бъде мястото, където прекарваме по-голямата част от времето си. И точно затова трябва да намирате някакво удовлетворение в това, което правите!

Независимо дали това е под формата на изпълнение на предизвикателна задача, просто да вършите добре работата си, да разрешите проблем или дори да си позволите спокоен обяд, за да прочетете книга, намерете нещо в работата си, което ви прави щастливи.

Инвестирайте време във вашите взаимоотношения

Това не означава, че трябва да прекарвате часове в търсене на перфектното съвпадение, инвестирането на време във вашите взаимоотношения е свързано само с обръщане на внимание на връзките ви с приятели, семейство и любовния ви живот.

Доказано е, че силните социални връзки карат хората да се чувстват по-щастливи и по-сигурни до старостта, поради което социалното здраве трябва да има приоритетно място във вашия списък.

И така, как инвестирате във връзка? Това означава, че трябва да отделите малко време за чисто социални дейности, които ви харесват. Това може да е толкова просто, колкото да изпиете чаша чай и да поговорите със семейството, да посетите музей с приятели или да играете на настолна игра.

Изграждането на близки взаимоотношения може да ви помогне не само да се наслаждавате по-добре на времето си, но и да формира основата за подкрепа, когато животът стане труден.

Отделете време за себе си

Само защото социалното здраве има значение, не означава, че трябва да се хвърлите в ролята на най-добрата социална пеперуда. По-вероятно е това да ви остави уморени и изтощени, а освен това къде бихте намерили време да правите абсолютно нещо друго?

Осигуряването на малко време за вас е важно. Това ви дава възможност да се отпуснете и да се освободите от стреса и формира основите на грижата за себе си. Времето за себе си е особено важно за вашето щастие, ако сте малко интроверт, тъй като ви позволява да се отдръпнете и да си дадете малко пространство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Хороскоп Лъв днес, 1 май 2024 г.

Хороскоп Дева днес, 1 май 2024 г.

Кой хляб е най-здравословен срещу диабет?

Кога е най-подходящо да се бере лайка и как е правилно да се суши

Изследователи: Измиването на ябълките само с вода не е достатъчно

12 съвета, с които да избегнете качването на килограми по време на празниците

А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

3 скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com