Тази стара рецепта помага за изчистване на кръвоносните съдове

15690
Тази стара рецепта помага за изчистване на кръвоносните съдове
Снимка: istockphoto.com

Атеросклерозата е сред най-опасните заболявания, тъй като запушването на съдовете може да доведе до тромбоза, инсулт, инфаркт и други животозастрашаващи състояния.

Нездравословното хранене, високият  холестерол и триглицериди в кръвта, вредните храни, лошите навици като тютюнопушене и злоупотреба с алкохол или медикаменти увеличават риска от атеросклероза и всички произтичащи от нея опасности за здравето и живота.

Според някои научни изследвания атеросклерозата е основната причина за 50% от всички смъртни случаи в западното общество и е основната основна причина за инсултите и болестта на Алцхаймер. Добрата новина е, че на атеросклерозата може да се противодейства и кръвоносните съдове да се прочистят и поддържат здрави. Стара рецепта за изчистване на кръвоносните съдове ни помага за целта, както и консумацията на правилните храни, които се грижат  за здравето на кръвоносните съдове и ги поддържат чисти.

Храни, прочистващи кръвоносните съдове

Диета, богата на противовъзпалителни храни, пълни с антиоксиданти, както и на храни с нисък гликемичен индекс, е лесен начин да се погрижите за здравето на артериите си. Подходящи храни, които да включите в менюто си, са:

-          Мазни риби, богати на омега-3 масти киселини, известни с мощните си противовъзпалителни свойства, имащи защитен ефект срещу съдово възпаление и атеросклероза.

-          Ленено семе, което също е богато на омега-3 мастни киселини, както и се грижи за поддържане на кръвната захар в нормални граници и за подобряване на инсулинова чувствителност сред хора с наднормено тегло и затлъстяване с преддиабет.

Лекар: Това са първите 2 симптома на запушени артерии

-          Суперхрани или малки горски плодчета като боровинки, къпинки, малинки, горски ягодки, богати на полифенолни съединения с мощни противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти.

-          Цитрусови плодове, богати на флавоноиди с мощни антиоксидантни свойства, предпазващи организма от свободните радикали.

-          Авокадо, което е сочено като храна, оказваща съдействие за пречистване на артериите и намаляване на нивата на лошия холестерол в кръвта.

-          Варива от рода на леща, грах, фасул – ценни източници на белтъчини и разтворими фибри, които предотвратяват развитието на атеросклероза, като понижават нивата на лошия холестерол  в кръвта.

-          Доматите или силата на ликопена, който се съдържа в тях, познат като средство за намаляване с 17-26% на риска за развитие на сърдечно заболяване. Доматите минимизират риска от инсулт и се грижат за сърдечно-съдовото здраве.

-          Чесън, лук, праз – консумацията на тези зеленчуци увеличава устойчивостта на артериите, поддържа ги здрави и пречи на слепването на тромбоцитите. Лютите зеленчуци помогнат за намаляване на кръвното налягане, холестерола и възпалението на кръвоносните съдове.

-          Макара всички ядки да са полезни за здравето, орехите се отличават с особените си ползи. Консумацията на орехи редуцира с над 50% развитието на атеросклеротични плаки.

-          Цвеклото е отличен източник на полезни диетични нитрати, които се превръщат в азотен оксид в кръвта, който отпуска и разширява кръвоносните съдове, понижава кръвното налягане и помага за предотвратяване на увреждане на стените на артериите. Така цвеклото е ценен зеленчук за здравето на артериите и ги предпазва т образуването на плака.

-          Същото се отнася и за спанака, като при него ползата се засилва и от концентрацията на фибри и микроелементи, включително фолат, който е ценен за сърцето и съдовете и предпазва  от атеросклероза.

-          Като напитка се препоръчва зеленият чай. Консумацията на зелен чай се свързва с намаляване на адхезионните молекули на васкуларните клетки, които са протеини, освободени в отговор на възпаление, което кара клетките да се придържат към околната среда и една към друга – което означава, че те могат да допринесат значително за запушени артерии. 

5 признака, че имате запушени артерии

Стара рецепта за изчистване на кръвоносните съдове

Ако всички тези храни и напитки не са ви достатъчни, можем да добавим към помощниците ви за здрави артерии без плаки и без риск от сърдечно-съдови инциденти и с тази рецепта за изчистване на кръвоносните съдове. Рецептата е натурална и съдържа само две съставки, познати на човечеството от незапомнени времена – чесън и лимон, които предотвратяват сърдечен и мозъчен инфаркт, подобряват зрението и подмладяват организма.

За тази рецепта са ви нужни 12 скилидки чесън и 3 лимона. Лимоните се правят на кубчета, чесънът на скилидки и се слагат в пасатора, след това се изсипва в тенджера, залива се с гореща вода и трябва да заври. Сваляме от котлона, прецеждаме и сме готови с напитката, от която се взима по чаша на ден всеки ден в продължение на поне 3 седмици.

Статията има само информативен характер и не замества лекарска консултация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com