Води ли пиенето на студена вода до загубата на тегло

7185
Води ли пиенето на студена вода до загубата на тегло
Снимка: Michael Tavrionov / Pixabay

Що се отнася до водата, всеки знае основното за нейната консумация – трябва да се пие правилното количество от нея. Не твърде много обаче и не твърде малко – просто достатъчно. Но някога сте се обърквали относно температурата на водата, която трябва да пиете? И дали студената вода и отслабването са свързани по някакъв начин? Може да има повече от един начин да се отговори.

Ползи за здравето от пиенето на студена вода

Ползите от пиенето на студена вода по отношение на загуба на тегло не са директни. Основната причина, поради която вашият треньор по фитнес би искал да пиете охладени течности, докато сте активни, е терморегулацията. Няма причина да се твърди, че ледената вода през горещ летен ден има невероятна сила да ви накара да се почувствате освежени, но това има малко общо със загубата на тегло и има всичко общо с предпазването от прегряване.

По-ниската телесна температура действително ви помага за вашата производителност и издръжливост, когато тренирате. Здравословен и устойчив начин за понижаване на телесната температура може да се постигне чрез ядене на сурова растителна диета и пиене на охладени или дори ледени течности. Така че може да е добра идея да замразите бутилката си с течност без захар и да я оставите да се разтопи малко, докато бягате, ходите на туризъм или се потите във фитнеса.

Може би сте чували хора да казват, че студената вода изгаря мазнините, но бъдете сигурни, че няма научни доказателства в подкрепа на това твърдение. Това недоразумение обаче може да произтича от факта, че ледената вода наистина ви помага да загубите няколко допълнителни калории и това е така, защото тялото ви трябва да работи повече, за да ви накара да поддържате нормална вътрешна температура. Загубата на тези няколко допълнителни калории обаче не е достатъчна, за да направи голяма разлика, наистина.

Защо пиенето на много студена вода в жегите не се препоръчва?

Друг основен фактор, поради който много треньори биха препоръчали пиенето на ледени течности, е, че много хора смятат, че е по-вкусно. Само тази причина мотивира хората да искат да пият повече вода като цяло, като по този начин остават хидратирани и по-здрави.

Ползи за здравето от пиенето на топла вода

Пиенето на студена вода по никакъв начин не е лошо за отслабване, нито ви прави дебели, както някои хора може да твърдят. Но има някои причини да ви накарат да включите топли и горещи течности в ежедневната си консумация на течности.

Едно от основните неща, които искате да имате, когато се опитвате да отслабнете, е безупречното храносмилане. Известно е, че пиенето на топла вода помага изключително много. Редовното движение на червата и червата без токсини са ключът към цялостното ви здраве, включително вашата физика, вашето психологическо благополучие и тонуса и гладкостта на кожата ви. Храносмилането все още е до голяма степен подценявано, но започва да получава повече внимание от медицинските специалисти и нашите черва дори започват да се наричат нашият втори мозък все по-често.

Опасно ли е къпането в ледено студена вода по време на горещините?

Топлата вода също е важна, тъй като не компрометира флората на синусите и гърлото ви, както би могло да се случи с консумацията на студена вода. Напротив, наистина ви помага да дишате по-лесно и успокоява възпаленото гърло.

Така че е чудесна идея да започвате всеки ден с топла или гореща чаша вода, за да дадете тласък на метаболизма, кръвообращението и храносмилането. Изстискайте малко лимонов сок, за да помогнете за иначе мекия вкус и да подпомогнете имунната си система, докато го правите. По-късно можете да отпиете топла вода или вода със стайна температура и да оставите студените течности, когато ви е много горещо или правите тренировка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Колко дълго можете да държите мокрите дрехи в пералнята

Тази често срещана грешка ще унищожи градински ви мебели

Една достъпна съставка успешно понижава нивата на холестерола

Без препарати: Бърз трик, с който да опушите тоалетната

Тези зодии са огромен магнит за пари

Имате ги в кухнята си: 2 натурални продукта, с които черните ви дрехи няма да избледняват

Зодиите, които са експерти в разчитането на хората

Какво да направите, когато ви боли стомахът?

Обриви, сухота, пигментация на кожата: за какви проблеми алармират?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com