Във Варна глобяват все повече нарушители на пътя след сигнали на граждани

2576
Във Варна глобяват все повече нарушители на пътя след сигнали на граждани
Снимка: radio-sz.net

От няколко месеца полицията във Варна пише актове и фишове след сигнали, подадени на електронната пощенска кутия на сектор "Пътна полиция", предаде Дарик.

Електронната поща заработи през юни, като до момента са подадени 157 сигнала. При половината от тях има наложени санкции. Останалите сигнали се обработват, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция.

Откраднаха 50 000 лв. от незаключена кола във Варна

Близо 50 000 лева са задигнати от незаключена кола във Варна. Това съобщиха от полицията в града. Парите са се намирали в дамска чанта...

Всеки един получен сигнал се разглежда. Не винаги обаче изпратените снимки и видео са годни или пък подателят не е готов да свидетелства. За да има тежест в съда сигнала, всяко заснето нарушение трябва да е придружено и със свидетелски показания.

Гражданите са доста активни при подаването на сигнали за нарушения. Такива се документират от варненци на различни места в града. Най-често се сигнализира за неправилно паркиране - на пешеходни пътеки, на кръстовища, на пешеходни пътеки, тротоари и други забранени места за паркиране.

На kat-varna@mvr.bg граждани и граждански организации могат да изпращат своите сигнали за нарушения в писмен вид, както и под формата на снимков материал. Мейлите ежедневно се обработват и разпределят за работа и взимане на отношение, уверяват от полицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com