577 хил. лв. за ремонт на пътищата във Велико Търново догодина

8836
577 хил. лв.  за ремонт на пътищата във Велико Търново догодина
Снимка: dariknews.bg

577 хил. лв. са предвидени за ремонт за общинските пътища в община Велико Търново в бюджета за следващата година. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на бюджета, което се проведе във Велико Търново, предаде „Фокус”.

Тези пари са част от общите капиталови разходи, които са 1 187 700 лв. „Надяваме се, че частта за ремонт на общински пътища ще бъде вдигната. Понеже община Велико Търново не е община от селски тип по държавната квалификация, това ни лиши от възможността в този програмен период да финансираме четвъртокласната пътна мрежа. Относно частта за местни приходи на първо място Мариян Маринов посочи, че не се залага увеличение на местните данъци и такси.

Започна строителството на модерна детска площадка във Велико Търново

Започна строителството на модерна детска площадка, подходяща и за деца със специални образователни потребности в парк Марно поле, във В...

„Очакваме да има раздвижване на пазара на имоти и поради това предвиждаме леко увеличение на местните приходи в тази насока”, обясни още финансистът.

Той каза, че въпреки, че таксите няма да бъдат променени, се очаква леко увеличение в приходите, поради по-висока събираемост. Проектобюджетът е неокончателен, тъй като липсват голяма част от фундаменталните документи, които служат за изработването на един бюджет. Разработването му се ръководи от кмета на общината инж. Даниел Панов като основата му е одобрената от Великотърновския общински съвет прогноза. В частта за операции с финансови активи е заложен заем в размер на 2,4 млн. лв. Той ще служи за поддържане на оперативните програми. И към настоящия момент Община Велико Търново има такъв заем, не го е използвала. Неговата лихва е 1,4%. „Надяваме се и следващите заеми да са на толкова ниски проценти”, посочи още икономистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com